Continua baixant l’atur a la nostra comarca

Editorial

Quan ja han passat dos mesos des que ha començat aquest nou any 2019, les xifres de l’atur registrat a la nostra comarca continuen baixant, i aquest mes de febrer ens ha confirmat aquesta tendència. Són xifres, doncs, que donen la raó a aquells que afirmaven ja fa dos anys, sense que ningú s’ho cregués gaire, que la crisi econòmica a la nostra comarca estava quedant enrere i que el teixit industrial de Montblanc i la Conca en general anava vent en popa. El pas del temps, doncs, els ha donat la raó i cal afegir, a més, que en el cas de la nostra comarca el factor d’estacionalitat no es veu com un factor decisiu, al contrari que a les zones de costa, per fer pujar l’atur registrat o baixar-lo.


La comarca compta amb uns ritmes propis que fa que, sumats al pes enorme que hi té el sector industrial, l’ocupació també arribi des de les campanyes agrícoles i també des del sector serveis, ja que hi ha atractives propostes turístiques al llarg de tot l’any i no només concentrades en mesos de bon temps climàtic.


Cal recordar, però, una vegada més, que de ben segur hi ha més aturats dels que consten registrats i que només una persona aturada en una família sempre és un factor de desestabilització de la necessària harmonia familiar i personal.