La festa del llibre arriba de nou a Montblanc

Editorial

La capital de la Conca de Barberà continua immersa en les seva dinàmica d’activitats culturals, i quan fa ben poc que s’ha tancat la seva capitalitat de la sardana, ara arriba aquest cap de setmana el Montblanc, Vila del Llibre; una iniciativa que arriba a la seva tercera edició a la Vila Ducal i que farà de la capital de la Conca de Barberà la capital literària del Camp de Tarragona per uns dies, amb incomptables activitats per a tots els públics que tindran el llibre com a eix central.


Està bé, i diu molt d’una societat, que dediqui uns dies i unes activitats, totes molt enriquidores, a un puntal de la cultura personal i d’un país com són els llibres i tot el que aquests contenen. Que es debati i que s’atregui la gent a partir dels llibres és bo, ja que aquesta societat nostra encara els mira massa de reüll i es decanta més cap a altres formes de passar el temps.


Paral·lelament, també hem viscut aquesta setmana la presentació d’una nova edició d’El Vi fa Sang, en aquest a l’Espluga de Francolí, però que té també el llibre, en el vessant de la temàtica criminal, com a eix central. També, un any més, comptarà amb atractives propostes i noms ben reconeguts en aquest camp de la literatura. Sigui com sigui, el llibre és el gran protagonista en ambdós casos a la nostra comarca.