I diumenge, novament, tothom a votar

Editorial

Tot i que fa un mes vam anar a votar, aquest diumenge toca tornar-hi, i per partida doble, no en va a Catalunya es voten les municipals per als nostres ajuntaments i també les eleccions europees, que hauran de conformar el nou Parlament Europeu.


Sortosament, aquesta vegada la participació a les eleccions europees serà més alta que de costum, ja que el votant, per la mateixa inèrcia de votar el seu ajuntament, ho farà també a l’urna de les europees. I això serà interessant, perquè a Europa es decideixen més coses de les que ens podem arribar a imaginar i no hi ha legislació en els diferents estats que conformen la Unió Europea que no hagi sorgit d’aquesta institució; i si no, que els ho diguin als anglesos que no volen imposicions. Per part nostra, serà important que hi votem perquè hi hem de tenir més veu que mai i hem d’aconseguir, també, que el català esdevingui idioma oficial a la Unió.


De les municipals, poca cosa cal afegir-hi. Sens dubte, són les que han de tenir més valor per als ciutadans de la nostra comarca, no en va escollim aquell veí o veïna com a alcalde o alcaldessa que ens trobem pel carrer i amb qui podem parlar, fins i tot fent un cafè. Són les eleccions de la proximitat.