Continuen les xifres positives d’atur registrat

Editorial

Tal com ja és habitual, cada primera setmana de mes el Departament de Treball fa públiques les llistes de l’atur registrat a les oficines del Servei Català d’Ocupació; unes llistes que en el cas de la Conca de Barberà continuen sent positives, i arrosseguen així una dinàmica que no ha parat de millorar des de fa dos anys, tret d’algun mes amb alguna lleugera pujada.


I tot plegat és molt positiu per a la nostra comarca, que veu com, a diferència d’altres comarques que atribueixen les baixades de l’atur registrat a l’arribada de l’època estival, o de nevades o de qualsevol altre factor lligat sempre al turisme, la nostra no en depèn tant, ja que aquest, tot i el lògic increment a l’estiu, es va repartint també al llarg de l’any. Per exemple, Montblanc, que en pocs anys ha baixat el seu atur registrat pràcticament a la meitat, té el turisme repartit a través de les variades i diverses propostes turístiques que s’hi organitzen.


Però com sempre diem i hem de tornar a repetir, l’atur veritable no és el que indiquen les xifres del registrat, i de ben segur que n’hi ha més del que s’indica. A més, només un simple aturat ja implica una tragèdia familiar.