I després de votar, a saludar els nous ajuntaments

Editorial

Tal com està establert, dues setmanes després que els ciutadans i ciutadanes hagin anat a votar el futur dels seus consistoris, aquests s’han de constituir, i de fet ho faran demà, dissabte, al punt del migdia, a banda d’alguna excepció horària d’algun municipi en particular. Els nous regidors que ocuparan els diferents plens municipals per a la legislatura 2019-2023 prendran, doncs, possessió dels seus càrrecs.

 

A partir de demà veurem cares noves, cares no tan noves o autèntics veterans de la política municipal, prometent o jurant el seu càrrec fruit de la voluntat popular que es va expressar a les urnes el passat 26 de maig, i al davant tindran quatre anys de reptes, incerteses, encerts i també fracassos que els ciutadans hauran de tornar a jutjar d’aquí a quatre anys.

 

Pel camí han quedat regidors ben actius en la ja finalitzada legislatura, alguns perquè no han obtingut prou confiança dels seus veïns i veïnes a les urnes, i d’altres entraran ben il·lusionats en aquest gran món que és la política municipal. De fet, fer política dintre de l’àmbit municipal hauria de ser el l’orgull més gran de qualsevol persona que es dediqui a aquesta activitat.