I ara toca posar-se a treballar per al ciutadà

Editorial

Finalment, les eleccions, principalment i pel tema que ara ens ocupa les municipals, han quedat enrere i aquest dissabte passat es constituïen els nous consistoris sorgits d’aquelles eleccions i els posteriors pactes, allà on se n’han fet. 


Enrera queden ja promeses i més promeses o el treball fet la legislatura anterior per als qui repeteixen mandat. Amb la constitució dels consistoris ja tancada i en alguns ja format el cartipàs municipal, arriba per a tots ells l’hora de la veritat, l’hora en què alcaldes i regidors de cadascun dels ajuntaments, haurien de començar a arromangar-se i treballar per a tots i cadascun dels ciutadans, els hagin votat o no. Ja no valdran promeses i els reptes que venen són molt complicats, tant per als municipis com fins i tot a escala global, mundial.


Aquests propers quatre anys de nova legislatura municipal seran anys convulsos, amb elements com ara com acabarà el tema nacional del nostre país, la degradació del medi ambient, com afrontarà la comarca una més que probable desacceleració econòmica mundial; el tema dels recursos naturals dels municipis, l’envelliment cada cop més acusat de les poblacions; el despoblament dels petits municipis, les comunicacions, etc. Tothom, doncs, a treballar.