Comencen les festes majors a la comarca

Editorial

Amb l’arribada de la Festa Major de Vilaverd, la nostra comarca estrena la temporada de festes majors estivals, que es perllongaran durant força setmanes i l’última de les quals arribarà quan potser ja calgui posar-se alguna jaqueta fina.

 


Les festes majors són elements ben tradicionals de la nostra cultura catalana i mediterrània, i de fet, des de sempre, han estat elements de cohesió de les societats rurals o dels barris urbans. No hi ha cap ajuntament al nostre país, i per extensió a la nostra comarca, que no tingui la festa major com un dels punts destacats dintre del calendari anual de les seves polítiques municipals; no en va, a partir dels actes d’una festa major determinada també es jutja d’alguna manera una determinada política municipal. De fet, els grans protagonistes durant les festes majors són els regidors de festes, amb l’alcalde en un segon terme, i ja no diguem les comissions de festes, que pràcticament no coneix cap ciutadà i que porten darrere de cada festa major una gran tasca callada i a l’ombra dels veïns i veïnes.

 


Sigui com sigui, ara vindran setmanes en què la política municipal més crua passarà a un segon terme, i qui més qui menys farà vacances, però ningú faltarà a la seva festa major.