La Conca de Barberà, una comarca segura

Editorial

En els darrers vuit anys  -2011 al 2018- a l’Àrea Bàsica Policial Alt Camp-Conca de Barberà els Mossos d’Esquadra han tramitat un total de 23.320 delictes i, de mitjana, entre els 2.800 i 3.000 delictes cada any. Així de sobte, aquestes xifres poden alterar o posar la pell de gallina a més d’una persona i pot fer una impresió equivocada que són comarques poc segures des del punt de vista delictiu, però no és així.

Si es mira la quantitat de delictes a tot Catalunya i la proporció d’habitants que hi ha en aquestes comarques, es demostra que les dues són comarques força segures. Si es miren aquestes dades des del punt de vista de tipologia de delictes, el 69% són delictes contra el patrimoni, és a dir, robatoris amb força o sense, furts, entre altres. Els delictes considerats greus, com segrest o homicidis, ja siguin consumats o en temptativa, en són pocs, entre les dues comarques només 27 delictes, i d’ells, 14 de consumats.

Per tot això, es pot dir que la comarca de la Conca de Barberà és globalment una comarca segura. El gran problema que hi ha des del punt de vista policial i de vigilància és que és una comarca  amb força nuclis petits amb pocs habitants o deshabitats, per tant, per millorar encara més la vigilància serien necessaris més efectius policials.