Avís sobre les dades de l’atur registrat

Editorial

Com cada primera setmana de mes, ens han arribat, als diferents mitjans, les dades de l’atur registrat a les oficines públiques d’ocupació, en aquest cas, el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). A la comarca de la Conca de Barberà registren un increment de 35 persones aturades més el mes d’agost.

Aquest increment, que no altera el bon percentatge d’atur que té la Conca de Barberà, i que és general en el conjunt del país, és un clar avís que una nova crisi econòmica podria tornar arreu del planeta, amb l’afegit que arribaria sense les armes amb les quals els estats van poder combatre els efectes de l’anterior, ja que els estats estan, pràcticament, en la ruïna, i tot el que produeixen en un any no serveix per rebaixar ni un punt del deute que tenen.

Sigui com sigui, i sense voluntat de posar-nos alarmistes, en el cas de la comarca que ens ocupa, aquest increment que s’ha donat a l’agost, cal esperar que sigui provisional i que, novament, la nostra comarca pugui seguir presumint que és la comarca de Catalunya amb un percentatge d’atur més baix.

Especialment la seva capital, ja que no hi ha cap més capital de comarca del país amb un atur registrat més baix que Montblanc.