Tornem a les bones dades d’atur a la comarca

Editorial

Després de l’ensurt que ens va donar el mes d’agost pel que fa al repunt de les persones registrades al Servei Català d’Ocupació (SOC) a la nostra comarca, aquest mes de setembre les coses s’han tornat a posar al seu lloc i n’hi ha hagut un descens considerable.


Això torna a demostrar, una vegada més, que l’economia, tot i els vents de tempesta que ressonen al voltant d’una nova gran crisi econòmica, marxa de forma positiva a la nostra comarca, i que no depèn de l’estacionalitat, que sí que afecta, per exemple, comarques que depenen d’un turisme de sol i muntanya.


La nostra comarca ha sabut diversificar d’allò més la seva economia, i això, juntament amb una atractiva oferta turística que es perllonga durant l’any, fa que puguem veure descensos sostinguts de l’atur registrat al llarg de tot l’any.


Tot i així, tornem a dir que només que hi hagi una sola persona registrada a l’atur, ja representa un drama per a la família que ho pateix, i ja no diguem quan en són diversos membres, els que s’hi troben. També hem de recordar i seguir dient que les xifres no reflecteixen tampoc la quantitat real de gent que hi ha a l’atur.