Reivindicar els nostres productes de proximitat

Editorial

Quan el nostre setmanari arribi a les mans dels nostres lectors, faltaran ben poques hores perquè obri les seves portes una nova edició de Safrània; una edició que es presenta com la més completa de les que s’han celebrat fins ara i que tindrà els nostres productes, els que es produeixen a la Conca de Barberà, com a eix vertebrador del certamen. 

I és que tots plegats hauríem de reivindicar cada dia, amb els nostres hàbits alimentaris, el fet de fer servir els productes més pròxims a la nostra residència, ja que de fet és la millor manera d’assegurar la sostenibilitat del conjunt de la producció i d’ajudar els nostres productors, i alhora ens assegurem una qualitat que, per altra banda, de ben segur no presenten altres aliments que han passat per llargues cadenes de distribució fins a arribar a les estanteries dels nostres mercats i supermercats. Això és el que faran un bon nombre de restauradors, que reivindicaran els productes de la nostra comarca i de temporada en els seus establiments i per extensió en els seus menús.

Safrània, doncs, arribarà un any més, i amb ella diferents restauradors i cuiners d’arreu del nostre país, a causa de la cada vegada major influència dintre del món de la cultura culinària que tenen aquest certamen i els nostres productes.