Una nova baixada de l’atur a la comarca

Editorial

Fa uns dies coneixíem les xifres de persones registrades al Servei Català d’Ocupació a finals del mes de maig i novament, a la Conca de Barberà, aquestes xifres han baixat, i ho han fet en quasi cinquanta persones. Tot plegat, és un signe més que les coses ja fa mesos que comencen a anar millor ,especialment a la Conca de Barberà, on per exemple Montblanc és l’única capital de comarca amb un índex d’atur per sota del 10% i es comença a situar, pel que fa a persones registrades, en els estàndards europeus. 

Amb tot, cal ser prudents, ja que no ens cansarem mai de dir que les xifres que facilitat el Servei Català d’Ocupació són xifres de persones registrades i fàcilment, al nostre voltant, podem trobar persones a l’atur, en una situació difícil, que no treballen perquè no poden i que tampoc no estat registrades al SOC, per motius diversos o perquè han perdut tota esperança en la recerca d’un lloc de treball. Aquest n’és només un exemple.

Sigui com sigui, no fa pas tant que Montblanc mateix no baixava dels cinc-cents i escaig aturats registrats —avui dia està en poc més de tres-cents— i ens preguntàvem quan baixaria Montblanc d’aquell mig miler de persones registrades.