No a la violència de gènere

Editorial

Un any més, el 25 de novembre celebrem el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. L’arribada d’aquest dia fa que es parli més d’aquesta problemàtica, que apareguin als mitjans de comunicació dades i valoracions de les xifres que any rere any, desgraciadament, sumen víctimes.

Sí que és bo ser-ne conscients i, especialment, conscienciar la població que la problemàtica hi és, que hi ha moltes víctimes (ja siguin de tipus físic, psíquic, etc.). Però sobretot cal saber que tot plegat s’ha de combatre i, per difícil que sigui, no s’ha de deixar passar cap tipus de violència. Cal actuar.

Sens dubte la feina que realitzen des del Servei d’Informació i Atenció a la Dona al Consell de la Conca de Barberà és un exemple d’ajuda i suport a les dones que, des de la comarca, necessiten qualsevol ajuda en aquest sentit. També el treball que es fa des de l’Institut Català de la Dona. Serveis que s’han de conèixer i que poden ser de gran ajut en aquests casos.

Malauradament també tenim casos a la nostra comarca i el Servei d’Atenció a la Dona hi és necessari.

Conscienciem els qui causen aquesta violència que aquest no és el camí i que volem rebaixar les xifres. Ajudem-nos, actuem, confiem i superem aquesta xacra que encara avui segueix pervivint en la nostra societat.