Ja estem en plena campanya electoral

Editorial

Doncs ves per on que ja tornem a estar en plena campanya electoral. La matinada de dimarts passat, 5 de desembre, entràvem de ple en la campanya per a les eleccions d’aquest proper 21 de desembre, unes eleccions que celebrarem en dijous.
Aquestes eleccions, convocades pel govern de l’Estat espanyol, es convertiran en una cita clau per al futur del país.
Aquests comicis estan marcats per una situació política excepcional: part del govern de la Generalitat és a presó i l’altra part, entre els quals el president Carles Puigdemont, es troben a Brussel·les exiliats. També es troben empresonats els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest és el context en què les catalanes i els catalans ens veiem immersos arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.
En aquests comicis els polítics de la Conca de Barberà també tenen un paper destacat a les llistes de la circumscripció de Tarragona, ja que trobem alguns comarcans a les candidatures presentades a la demarcació.
I també hi tenen un paper destacat els comarcans electors, que hauran de sortir al carrer i dirigir-se al seu col·legi electoral el proper dijous 21 de desembre per tal d’exercir, novament, el dret de vot.
La campanya ja ha engegat, les cartes del cens ja s’han repartit, preparem la nostra butlleta i decidim el nostre futur.