Un Nadal ‘especial’

Editorial

Els carrers de Montblanc i dels municipis de la Conca de Barberà fa dies que estan guarnits amb llums de Nadal. Els avets s’imposen al centre de les places i donen caliu a petits i grans.

En aquestes dates tan assenyalades tothom busca l’escalf de la família, els amics i els companys de feina. 

Tot i així, aquest és, sense cap mena de dubte, un Nadal especial. Un Nadal marcat per l’actualitat política del país. 

Aquest dijous, 21 de desembre, s’han celebrat unes eleccions que marcaran la història de Catalunya en els propers mesos, i perquè no, també en els propers anys. Uns comicis convocats arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, en què l’Estat espanyol va mostrar la seva ferma voluntat d’oprimir el poble català. Una cita que ha estat també marcada per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, a què gran part dels catalans han mostrat rebuig. 

Però també podem dir que aquestes són unes festes que no tots podrem celebrar envoltats de les persones que més estimem. Cada any hi ha persones que no ho poden fer, però enguany especialment cal fer referència als presidents de les entitats independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i al conseller d’Interior, Joaquim Forn. Per tots ells, per la democràcia i per Catalunya, celebrem aquest Nadal com cal.