Una cita musical d’enveja per a molts indrets

Editorial

Avui, divendres, al monestir de Poblet s’encetarà una nova edició del seu Festival de Música Antiga, sota la batuta del prestigiós músic, Jordi Savall. Un any més, el monestir de Poblet i per extensió tota la comarca, tindran una cita de luxe amb la selecta música d’aquest músic, que més enllà del seu talent indiscutible com a músic i com a recuperador d’instruments de música antiga que havien caigut en l’oblit i el desús, és un gran humanista. De fet, cada any aquests concerts que acull el monestir de Poblet aporten un sentit, un títol per fer-nos reflexionar a tots plegats, i enguany l’exili serà un punt clau dintre la sempre selecta programació.

El Festival ha anat evolucionant a través de les diferents edicions i novament, i si ja per si mateix el programa musical era motiu d’enveja per a molts altres festivals en un país que compta amb infinitat de propostes de festivals durant l’estiu, hi trobarem alguna altra novetat que farà que l’atractiu augmenti, si és possible, encara més.
Fins fa no pas gaires anys, els festivals musicals eren tema exclusiu del nord del nostre país, i el sud en quedava orfe. Però des que Savall i Poblet van agafar el guant, són molts els qui voldrien acollir aquesta cita.