Xifres turístiques que conviden a l’optimisme

Editorial

El servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha fet balanç de la temporada d’estiu del mes de juliol fins a l’11 de Setembre, amb resultats que reflecteixen un augment de visitants a tota la comarca. Les oficines de turisme de la Conca de Barberà registren un total de 8.774 consultes i 26.247 visitants, el que representa un 3,5 % més de visitants que l’any anterior. Xifres que, si tenim en compte el context actual de crisi econòmica en el qual la nostra societat està immersa, conviden a l’optimisme amb vista al futur. I conviden a l’optimisme perquè, amb les xifres a la mà, la Conca de Barberà continua demostrant que té un gran atractiu per atreure gent vinguda d’arreu, no ja tan sols del nostre país, sinó de fora de les nostres fronteres, com ho demostra la quantitat de visitants francesos, que encapçalen el rànquing dels nostres visitants comunitaris.

Tot i així, tal com ja han manifestat persones vinculades al sector hoteler, tot i que les xifres turístiques es mantenen en nivells positius, sembla que els nostres visitants fan menys despesa durant la seva estada entre nosaltres; un fet, que sí que demostraria els efectes de l’actual conjuntura, castigant el consum, però no les ganes de viatjar i conèixer nous indrets que tenen els nostres visitants.

En un altre ordre de coses i a unes hores ja de l’inici de la tardor, una gran cita que, precisament, ajuda a perllongar l’estirada de visitants a la Vila Ducal, ho té tot ja a punt per obrir les seves portes d’aquí a una setmana: es tracta de Terrània, que convertirà una vegada més Montblanc en la capital de la ceràmica durant uns dies. I és que des de l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc ho tenen clar: “Amb l’entrada de la tardor s’espera poder remuntar una mica. La celebració de tres esdeveniments s’espera que ajudin a aconseguir-ho, malgrat la crisi. Terrània, Clickània i la Fira de Sant Martí seran motiu de visita a la capital de la Conca de Barberà i un dels objectius de l’Ajuntament de Montblanc en organitzar-los és provocar un efecte positiu en la restauració, allotjament i comerç de la vila”.