Apostar pel nostre turisme vol dir apostar per la nostra comarca

Editorial

Aquesta setmana els ajuntaments de la nostra comarca ens han portat una bona notícia, la signatura d’un conveni junt amb el Consell Comarcal apostant pel turisme de la nostra comarca.

Què implicarà aquesta signatura? Segons s’apunta i segons es perfila, tot serà positiu. Una unió per la comarca o, més ben dit, una unió pel turisme de la nostra comarca. Això voldrà dir unir esforços i, al cap i a la fi, aconseguir fer més gran el turisme de la Conca de Barberà i, en conseqüència, aconseguir també fer més gran el nom de la Conca de Barberà.

Avui en dia no estan les coses fàcils, però també és cert que, tot i amb això, el nostre turisme va tenint xifres prou positives. Només cal veure les estadístiques que ens mostren les oficines de turisme i museus de la comarca. Els visitants, els turistes, vénen a la Conca de Barberà i, quan vénen, els agrada el que veuen. Ara cal que uns i altres ens ajudem a fer que ho vegin amb encara més bons ulls i que, quan un turista vingui a la nostra comarca, sàpiga on va, sàpiga què hi ha per visitar i pugui fer-se una ruta per les diverses poblacions que la componen. Tant la Vila Ducal com a capital de comarca, com l’Espluga de Francolí (un altre municipi també amb oficina de turisme), com les altres poblacions, més petites, però també amb llocs i indrets que val la pena de visitar. També és important fer que la comarca es conegui arreu i que no s’hagi de venir aquí per saber què hi trobaran, sinó saber abans de venir que, si es ve a la Conca de Barberà, es podrà gaudir d’una estança plena d’activitats, rutes, llocs per visitar, etc.

Així, doncs, una notícia positiva per al turisme de la Conca de Barberà, que, fins i tot, fomentarà la creació de nous productes turístics a la comarca. I, a més, una bona notícia perquè són tots els municipis de la nostra comarca que s’impliquen per tal de fomentar i contribuir a tirar endavant al millor possible el turisme de la Conca de Barberà.