Pel PP, gairebé la totalitat del poble català és independentista

Editorial

Ala macromanifestació que es va viure l’Onze de Setembre a Barcelona, impulsada per l’Assemblea Nacional de Catalunya, hi van assistir dos milions i mig de persones. La candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya pel Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho, va sortir de mare quan va afirmar que, si el nostre país té set milions de catalans, això significava que la majoria es van quedar a casa i, per tant, no són independentistes.

Per una simple i senzilla regla de tres, la valoració de la manifestació antiindependentista viscuda a la Ciutat Comtal el passat 12 d’octubre, segons la Policia Urbana, va congregar 6.000 persones. La delegació del Govern de l’Estat central a Catalunya va inflar les xifres fins a 60.000 persones. Una valoració que cau pel seu propi pes. Segons les dades de María de los Llanos de Luna sobre l’assistència a la manifestació, aquesta darrera xifra implicaria que hi havia 81 persones per metre quadrat, quan el normal és quatre o cinc persones. Fent servir l’argument de Sánchez-Camacho, els catalans que no van sortir al carrer el dia de la Hispanitat són independentistes. Per la qual cosa, segons el PP, els que no hi van anar volen la independència de Catalunya, cosa que indica que gairebé la totalitat del poble català vol la independència, segons les teories que va fer servir Alícia Sánchez-Camacho.

Un capítol a banda mereixen els representants socialistes i, més concretament, Xavier Sabaté, que no hauria de fer tantes declaracions i, en canvi, sortir més al carrer a escoltar la gent. L’opinió pública majoritària va per un cantó i els socialistes per un altre. Ja veurem la nit electoral com els aniran els resultats d’aquests comicis. La majoria de les enquestes els donen un desastre electoral com mai. Encara són a temps de canviar i anar al ritme que els marca el seu electorat i seguidors. Si no és així, l’endemà de les eleccions tindran molta feina a analitzar el perquè dels resultats obtinguts.