La comarca, en clara defensa de la nostra llengua

Editorial

El Govern espanyol torna a les millors èpoques aznarianes i no ens perdona que com a poble portem ja molts mesos organitzant la nostra societat civil per tal de demanar el dret a decidir i que tinguem, senzillament, ganes de marxar, tal com així ho van demostrar les urnes no fa pas gaires dies, quan les forces nacionalistes partidàries d’una consulta popular van treure la majoria aclaparadora dels vots, tot i la baixada considerable del president Mas, que, en tot aquest procés, ha tingut un paper institucional de primer ordre.

I tant és, doncs, que el famosament anunciat xoc de trens està a punt d’arribar i que estan ressentits per una situació catalana que primer no es creien i que ara veuen que va de debò, que han començat a treure l’artilleria pesada i han començat també a moure tots els ressorts de l’Estat per intentar fer realitat allò que anunciava fa dies Aznar, que abans que Espanya es trenqués, Catalunya es dividiria. I, en aquest sentit, el tema de la llengua ha estat des de la mort del dictador un factor que, tot i que ha aixecat en alguns moments puntuals alguns punts de desencontre intern, un element veritablement cohesionador entre els habitants del nostre país. Un país que, per altra banda, sempre ha sabut integrar persones i corrents culturals sense cap mena de problema. L’Estat, però, té un esperit homogeneïtzador que, de fet, no s’ha mogut des del mateix temps del seu naixement i ara, quan veu que cada cop té menys poder de decisió, gràcies al procés d’unió europeu, intenta almenys guanyar competències internes. Així, doncs, tenim dues forces que han propiciat la reacció estatal, en aquest cas contra el nostre model d’immersió lingüística; per una banda, la represàlia per les nostres ambicions secessionistes o, almenys, ganes d’opinar respecte a això mitjançant una consulta i, per l’altra, la crisi d’identitat mateixa que l’Estat pateix, fruit de la Unió Europea.

A partir d’ara, de ben segur que aniran arribant més torpedes cap a la línia de flotació del nostre país. Els ciutadans de la Conca, de fet, ja van sortir al carrer dilluns per tal de manifestar la seva desaprovació a la llei Wert d’ensenyament.