Un projecte de país

Editorial

Aquesta setmana, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha anunciat que s’està treballant en un projecte alternatiu per canalitzar aigua potable cap als municipis del nord de la comarca en què els habitants, per beure, han de comprar aigua envasada si no volen tenir problemes de salut. És alternatiu perquè en un principi estava previst que aquesta aigua vingués del canal Urgell-Garrigues, però al final, per diversos motius, aquest projecte és inviable. Davant d’aquest contratemps, de manera molt ràpida se n’ha estudiat una alternativa, que és portar l’aigua des del Consorci d’Aigües de Tarragona, i tot apunta que aquesta serà la definitiva.
Tenir aigua potable de boca a les llars és, en el segle que estem vivint i en la societat avançada, un servei fonamental. És incomprensible que a la tercera població per habitants de la comarca, Santa Coloma de Queralt, els habitants no puguin gaudir d’aquest servei bàsic.
Per això, l’actuació que ha fet fins ara el Consell Comarcal de la Conca de Barberà en aquesta qüestió es mereix la nota màxima, perquè s’ha treballat sense pressa però sense pausa, de forma discreta, fins que el projecte s’ha encarrilat. Aquest és un projecte de país, i és feina de les administracions públiques de dur-lo a terme. Esperem que a la dècada dels anys vint d’aquest segle la manca d’aigua de boca en aquesta part de la comarca sigui ja història.