Una gran mostra de solidaritat

Editorial

Han estat, i encara seran, grans dies de solidaritat.
Per un costat, els catalans i tota la Conca de Barberà es van abocar a col·laborar en el Gran Recapte per recollir menjar per a les persones necessitades, per a aquelles que no tenen garantit com a mínim un plat a la taula al dia. En tots els supermercats es veien els voluntaris perfectament identificats que recollien milers i milers de quilos de menjar. També moltes botigues tradicionals van participar-hi. Fa goig dir que en dos dies a les comarques tarragonines es van recollir més de 500.000 quilos de menjar.
Per un altre costat, hi ha La Marató de TV3. És un fenomen solidari com pocs n’hi ha al món. És freqüent veure com entitats, associacions i ajuntaments, tant de pobles grans com de petits, s’aboquen a fer actes per recollir diners per a aquesta causa solidària destinada a investigar la lluita contra una malaltia.
I no podem oblidar altres accions també solidàries com les que fan Càritas Diocesana, Creu Roja i altres ONG durant aquests dies.
Malgrat tot això, encara titllen els catalans amb l’estigma erroni de garrepes i tacanys, i resulta que els qui ho diuen no han pogut mai, malgrat que ho han intentat, fer un acte com el de La Marató de TV3. Amb tot plegat, resulta que els catalans som més solidaris que en altres punts geogràfics.