Lent retorn a la normalitat passat el dia de Reis

Editorial

A poc a poc, les festes nadalenques van quedant enrere, i de fet passat el dia 6 es donaran oficialment per tancades, quan els Reis Mags d’Orient hauran deixat els esperats regals als nens i nenes de la nostra comarca. Serà llavors quan, lentament però inexorable, les coses tornaran a la normalitat quotidiana.

 

Aquesta primera part de l’any, fins al mes de maig, arrencarà amb obres frenètiques o que fa temps que esperaven en molts municipis, ja que no hem d’oblidar que aquest any 2019 és any d’eleccions municipals, i aquí són pocs els municipis que s’escapen d’aquesta mena de llauna que significa córrer a fer un seguit d’obres que potser s’haurien pogut fer abans i que curiosament es duran a terme en aquest any electoral. Tanmateix, també veurem altres eleccions, com les del Parlament Europeu, que per tal de fomentar-hi la participació, ja que si bé ens marquen el dia a dia no són tingudes com a pròpies històricament pels ciutadans europeus en general,  segurament es faran coincidir amb les municipals.

 

Sigui com sigui, de ben segur que als comarcans i catalans en general ens espera un any frenètic, amb el judici contra els presos polítics com a bandera.