Ara sí, ens espera un any ben frenètic

Editorial

Amb els Reis Mags d’Orient, que ja fa dies que van emprendre el viatge de retorn cap al seu país, l’any comença amb tota la seva brillantor i cruesa, de veritat, a la Conca de Barberà. De fet, el retorn a la quotidianitat ens ha arribat enmig d’un fred que pela i potser ens avisa que aquest no serà un any, potser, tranquil.


I és que aquest, el 2019, serà un any marcat per les eleccions municipals, que portaran la renovació de més d’un ajuntament de la nostra comarca. Per tant, ben aviat començarem a saber coses sobre llistes que es preparen, alcaldes que es tornen a presentar o no i, en general, començarà el xup-xup propi d’unes eleccions municipals en cadascun dels municipis de la nostra comarca. És clar que també veurem com de pressa i corrents s’acaben obres i en comencen d’altres, tal com ja ens tenen acostumats els consistoris quan s’apropa una contesa electoral.


Tanmateix, i tenint en compte que les municipals no seran les úniques eleccions que veurem, també serà l’any del judici als nostres presos polítics i la perpetuació en la llunyania dels nostres exiliats, amb tot el que això pot comportar de mobilitzacions i reaccions vàries segons vagin variant les coses des del Suprem. Serà, doncs, un any distret i mai avorrit.