“Em va agafar una tremolor que no sabia on posar-me”

M. Carme Núñez Reina de la Setmana Medieval 2019

Montblanc

“Em va agafar una tremolor  que no sabia on posar-me”
“Em va agafar una tremolor que no sabia on posar-me”

M. del Carme, coneguda arreu com la May, és la nova Reina de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi; tot un repte que afronta amb tota la il·lusió del món, tal com ens comenta en aquesta entrevista.


Com va viure el sopar d’elecció dels personatges principals?
Amb molta expectativa, ja que no coneixia quines serien les persones amb qui compartiria totes les emocions que se’ns havien de venir a sobre. Vaig estar molt contenta de saber qui era el Rei, el Paulí, els Veguers i els caps de les cases nobles: els senyors de Vilafranca, els senyors d’Alenyà i els senyors de Gener.


La Gala de la Princesa és un esdeveniment que no deixa a ningú indiferent, tot i que la dinàmica es repeteixi més o menys. Cada any es renoven els personatges nobles, i a les donzelles i cavallers que opten pels personatges de Princesa i Sant Jordi els posen unes proves una mica difícils i, a l’hora, divertides. És un sopar entretingut, elegant i de responsabilitat, ja que 
tots els socis hem d’anar a votar.


El fet de ser la Reina 2019 representa un fet que s’esperava o ha arribat per sorpresa?
A Montblanc vivim la Setmana Medieval amb ganes i il·lusió de col·laborar en els actes que s’organitzen, i ja t’agrada i t’anima a repetir any rere any. El fet que vinguessin a casa sis o vuit persones, totes de la junta actual, a demanar-me si volia ser la Reina d’aquesta edició, em va agafar per sorpresa, però també em va agafar una tremolor que no sabia on posar-me. Crec que els vaig preguntar si ells ho tenien clar, perquè a mi sí que em feia molta il·lusió i alhora m’envaïa la responsabilitat que em queia a sobre.


 Com ha viscut vostè i el seu entorn el fet de ser la Reina d’enguany?
Amb alegria, sobretot per als meus fills i el meu marit, però encara més per a la meva neta Gal·la. Els nens i les nenes viuen la Setmana Medieval d’una manera especial. La transformació d’un poble modern, com Montblanc, convertit en una vila plena de vida al carrer, on les danses, les cançons, els contes i llegendes omplen les mirades dels nens i de les nenes. Somien que, quan seran grans, també faran de banderes, o portaran torxes, o ballaran com a bufons o lluitaran contra el mal.


Com afronta ara aquest temps que falta entre l’elecció i l’arribada de la Setmana Medieval?
Amb calma i nervis. Ara tenim feina a preparar-nos bé amb els assajos de la representació de la llegenda, de la representació de les credencials, dels jocs medievals, del ball dels nobles, de les Corts...


Admiro la gent que s’ofereix per als assajos, per coordinar horaris, per al vestuari i resta de coses que s’amaguen darrere dels que sortim a l’aparador. Són homes i dones, joves i no tan joves i tothom hi col·labora altruistament. És per això que la llegenda creix a Montblanc, perquè es fa de cor, sense esperar res.


Tenia vinculació anterior amb la Setmana Medieval?
Sí, des dels seus inicis. L’any 1987 el meu marit va fer de notari a la representació de les Corts, la meva filla gran va ser de les primeres “dúcties”, la meva filla petita va arribar a ser Princesa l’any 2007 i també vam tenir el goig de ser els nobles que representàvem la casa de Vilafranca l’any 2009.


Per als qui no la coneguin, qui és la Reina 2019 com a persona, gustos, treball i aficions?
Doncs soc la M. del Carme, la May, mestra del Centre Tilmar, on he dedicat tot el meu esforç vers els meus alumnes de Montblanc, de la Conca de Barberà i de les comarques veïnes. Ara he estrenat la jubilació parcial i continuo a disposició de l’escola, de forma voluntària, sempre que em necessitin.


M’agrada riure amb els meus amics i també plorar-hi, si és necessari. Amb ells passem llargues estones i gaudim de calçotades, aniversaris, viatges, escapades, etc.


Les meves aficions són simples: caminar, llegir, ballar, cantar, resar, ajudar... A partir d’ara, m’agradaria viatjar més i conèixer món, m’agradaria aprendre a tocar el piano, m’agradaria eixamplar coneixements senzills, m’agradaria continuar creixent i aprenent.