“Segurament que a partir de l’any que ve podrem parlar d’alguna pel·lícula”

Emanuel Munteanu Productor i creador audiovisual

Montblanc

“Segurament que a partir de l’any que ve podrem  parlar d’alguna pel·lícula”
“Segurament que a partir de l’any que ve podrem parlar d’alguna pel·lícula”

Emanuel Munteanu és montblanquí d’adopció i des de ja fa temps porta la creativitat audiovisual a les seves venes. Ara està immers en un projecte per donar a conèixer la vida de l’Anna i la seva síndrome de Williams-Beuren.


Com sorgeix la idea del documental ‘La vida amb Williams’, i com acabes coneixent l’Anna?
La idea del documental sorgeix l’any 2012, quan vaig començar a estudiar interpretació a l’Escola de Teatre a Reus i vaig conèixer a l’Anna. Ens va explicar sobre la síndrome, i com jo tenia moltes ganes de fer un projecte audiovisual i vaig veure que ella m’ho va posar molt fàcil vaig començar a cercar equip, escriure el guió per a un curtmetratge de ficció basat en la seva vida, però transcorregut un temps vaig canviar d’opinió i em vaig adonar que era millor fer un documental per donar a conèixer la síndrome de Williams i la seva història personal de superació.


Com està anant fins al moment la campanya de micromecenatge que vau engegar?
La campanya de micromecenatge està anant molt bé, estic molt agraït a totes les mecenes que estan donant suport a aquesta campanya. El dia 5 de març finalitza. És molt important l’ajuda de la societat en projectes com aquest, tenint en compte que es tracta d’un projecte independent.


 Per als qui no la coneguin, què és la síndrome de Williams-Beuren?
La síndrome de Williams-Beuren es produeix per una pèrdua de material genètic al cromosoma 7. Està caracteritzat per uns trets facials típics, discapacitat intel·lectual lleu o moderada i hipercalcèmia i el 75% presenten estrenyiments (estenosi) en alguns vasos.


El documental ens parla d’una història de superació. Com és el dia a dia de l’Anna o d’un malalt afectat d’aquesta síndrome?

Depèn molt de cada persona, però l’Anna és un exemple clar de superació. El dia a dia d’ella és molt divers, queda amb els amics, va a visitar els familiars, va a classes d’anglès, a treballar a Port Aventura, fa voluntariat, al teatre... Té els dies entretinguts.


Tu ets montblanquí; com has enfocat la teva vida, per als qui fa temps que no et veuen a la Conca de Barberà? Tens una productora, no és així?

Fa uns quants anys Montblanc em va “adoptar”, però fa temps que visc fora. Des del 2016 em dedico al món audiovisual, tenint en compte que soc cofundador de la productora Millennials Films, amb la seu a Reus, realitzant tot tipus de projectes i en especial, aquest documental. A part, intento gaudir de la vida i descobrir el món, quan tinc temps [riu].


Quan podrem veure el documental, i per on distribuirà?

El documental està previst de finalitzar-lo a finals de setembre d’aquest any, i a partir de l’octubre fer-ne la preestrena a Tarragona i Madrid. A partir del 2020 participarà en festivals, estrenes en sales de cinema i amb una mica de sort, el podrem veure a la televisió.


Finalment, quins projectes més tens al cap?

En tinc molts, sempre m’agrada fer coses i posar els meus límits a prova. Aquest documental m’està ensenyant molt i segurament que a partir de l’any que ve podrem parlar d’alguna pel·lícula, mai se sap.