“No comptaven que som llavor, quan ens van voler enterrar…”

Jordi Saumell En nom de la Comissió de Comunicació de l’ANC Conca de Barberà

Comarques

“No comptaven que som llavor, quan ens van  voler enterrar…”
“No comptaven que som llavor, quan ens van voler enterrar…”

D’un temps ençà, la Comissió de Comunicació de l’ANC du a terme una important tasca comunicativa arreu de les xarxes socials que sens dubte ha permès que 220 persones de la comarca puguin participar en la manifestació de Madrid.


Com us sentiu després de confirmar-se les 220 persones que des de la Conca de Barberà partiran cap a Madrid?
La veritat és que no esperàvem aquest èxit de participació. Quan vam començar a preparar la manifestació vam agafar només un autobús. I d’un n’hem passat a quatre! Tot i així en serem més, ja que hi ha molta gent que hi va amb AVE.


Quina creieu que és la causa d’aquesta acceptació de la proposta?
Fa un any i mig que tenim els nostres líders polítics a la presó o a l’exili. Portem tot aquest temps demostrant-los que no estan sols.


Ara ha començat aquest judici de la vergonya, amb què es fa més evident la farsa de la justícia espanyola.


Ens sentim jutjats i ens estan relatant uns fets que no van succeir. S’ha arribat a un punt d’inflexió en què s’ha de dir prou!


L’ANC Conca de Barberà demostra el seu bon estat de salut i incidència en la societat de la comarca?
Després de tot el que ha passat, hem anat remuntant. No és fàcil tenint tot un Estat en contra i el nostre líder a la presó. L’objectiu de “descabezar el independentismo” el van aconseguir. Però no comptaven que som llavor, quan ens van voler enterrar.


Per aquest motiu no hem parat de fer activitats a tota la comarca i l’assistència i la incidència ha anat in crescendo. I no pararem.


Com estan seguint el judici als nostres presos polítics?
Ens envaeix un doble sentiment. Per un costat els veiem forts i convençuts, s’estan defensant molt bé i demostren cada dia que no es va cometre cap delicte. No obstant ens entristeix enormement veure que després de més d’un any segueixen sent víctimes d’un sistema judicial injust i venjatiu.


Creieu que no fer una llista unitària a les europees és un hàndicap perquè des d’Europa se’ns visualitzi millor?
Des de l’ANC sempre ens hem mantingut al marge dels partits. Des de l’ANC es va pressionar per fer una llista unitària perquè crèiem que hauria fet més fàcil la lectura dels resultats a escala internacional. Ara que ja s’ha pres la decisió de concórrer en llistes separades el que cal i exigim és que s’abandonin els retrets entre partits i que acordin una unitat estratègica per concórrer a les eleccions amb l’objectiu que l’independentisme torni a guanyar-les i amb l’objectiu de respondre de forma unitària als embats de l’Estat en el camí de fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre.

 

Com es troba avui dia l’entitat a la comarca? Organització, persones vinculades, etc.
En el darrer any hem canviat lleugerament la forma en què s’organitza l’ANC Conca. Actualment treballem en comissions que organitzem les diferents campanyes i activitats que duu a terme l’ANC Conca. Això ens permet dividir la feina entre més gent. Cada mes ens reunim i acordem les accions i activitats que cal dur a terme durant el mes següent.


Quin és el vostre dia a dia dintre l’ANC Conca de Barberà?
La comissió de comunicació ens encarreguem de la difusió a xarxes socials (correu electrònic, Facebook, Telegram, Twitter, Whatsapp i Instagram) i a la premsa de les diferents activitats i campanyes que duem a terme. En aquest sentit en els darrers mesos hem renovat la nostra presència a les xarxes socials, hem ampliat els nostres canals de difusió i tenim previst adquirir un canal d’eBando propi.


L’equip de comunicació de l’ANC Conca el formem quatre persones molt diferents, amb feines diferents i aficions diferents que ens uneix una causa i un objectiu comú, aconseguir la independència de Catalunya com a eina que ens permeti millorar la nostra qualitat de vida com a ciutadans. I el petit granet de sorra que nosaltres aportem a aquesta causa és participar en el dia a dia de l’ANC ajudant a comunicar i fent difusió de totes aquelles activitats que duem a terme. Viure vol dir prendre partit i nosaltres creiem que aquesta és una causa justa que mereix la nostra dedicació.


Al cap i a la fi, aquesta és l’ànima i el tresor de l’ANC, gent que prové de llocs diferents amb un objectiu comú.