“Tenim en ment el dia del bateig, tirant caramels des de l’ajuntament”

Domingo Mercado cap de la Colla Infantil Diables Muralles de Foc

Montblanc

“Tenim en ment el dia del bateig, tirant caramels des  de l’ajuntament”
“Tenim en ment el dia del bateig, tirant caramels des de l’ajuntament”

La Colla Infantil Diables Muralles de Foc de Montblanc celebra cinc anys aquest cap de setmana i han organitzat un correfoc pels carrers de la vila per a la tarda de dissabte.  Parlem amb el cap de colla, Domingo Mercado,  que ens explica els inicis  i actuacions d’aquesta  petita família.

 

La Colla Infantil Diables Muralles de Foc de Montblanc fa cinc anys; com ho celebrareu?
En aquesta festa del cinquè aniversari farem un correfoc pels carrers de Montblanc aquest dissabte, 6 d’abril. El correfoc començarà a la plaça de Sant Francesc i acabarem a la plaça Major. Després hem preparat un berenar-sopar a l’església de Sant Francesc per a tots el participants al correfoc. En aquest correfoc del cinquè aniversari comptarem amb la colla convidada de Calafell, Diablons Mite’ls, a més de la participació del drac petit i l’Aligot de Montblanc.


Com es va crear la Colla Infantil de Diables?
La colla va començar gràcies a un grup de pares i mares de Montblanc amb ganes de participar i, sobretot, de passar-ho bé i gaudir. S’ha volgut fer d’aquest grup una petita família en què el que més compta és el bon ambient. Esperem que, de cara al futur, puguem anar creixent com a colla.


Quants membres sou avui a la colla? 
Som una colla molt petita, som una petita família d’uns vint membres. Aprofitem aquestes línies per fer una crida a grans i petits que tinguin ganes de passar una bona estona, que es posin en contacte amb nosaltres per unir-se a la colla.


Quan assageu?
Assagem els diumenges a la tarda a la nostra torre.


Durant l’any, quines activitats i sortides realitzeu? 
Durant l’any fem tres sortides a Montblanc: per Sant Joan, a l’entrega de la flama del Canigó; per la Festa Major i pel nostre aniversari, que enguany celebrem aquest dissabte, 6 d’abril. Per altra banda, fem les sortides i actuacions a altres localitats a què ens criden, siguin intercanvis o no.


Quina va ser la primera actuació i, per tant, la presentació de la Colla Infantil Diables Muralles de Foc? Ho recordeu?
El primer correfoc realitzat per la colla va ser a Montblanc. Va ser un dia que tots encara el tenim a la ment perquè vam ser batejats per la colla de la Pobla de Mafumet. A més, aquell dia ens van deixar pujar al balcó de l’ajuntament per poder llançar caramels, com un autèntic dia de bateig.


I com es va triar el nom Diables Muralles de Foc?
Volem fer ressaltar que el nom de la colla va sorgir dels membres més petits que formaven la colla en aquells inicis, ja que cada un va escriure un nom en un paper en blanc i després es va fer una votació d’entre totes les opcions que havien sortit. El nom que més va agradar a tots va ser el que actualment tenim: Colla Infantil “Muralles de Foc”.


Qui pot formar part de la colla?
D’aquesta colla en pot formar part qualsevol nen o nena que tingui ganes de tirar foc o tocar el tambor. A més, com sempre, animem els pares i mares que també s’animin a formar part d’aquesta entitat.