“Aquests quatre anys m’han servit per aprendre més del món vitivinícola”

Mariona Rendé Civit Expresidenta de la DO Conca de Barberà

L'Espluga de Francolí

“Aquests quatre anys m’han servit per aprendre més del món vitivinícola”
“Aquests quatre anys m’han servit per aprendre més del món vitivinícola”

Fins fa ben poques dates, Mariona Rendé era la presidenta de la DO Conca de Barberà; un càrrec que després de l’elecció del nou president, a qui entrevistàvem la setmana passada, ha deixat ja enrere, i ens parla dels records i les accions dutes a terme.


Fa uns dies coneixíem el nou president de la DO Conca de Barberà. Com valores la teva etapa com a presidenta?
Valoro l’etapa molt positivament, ja que aquests quatre anys m’han servit per aprendre més del món vitivinícola i he conegut gent molt interessant dintre de les DO catalanes, i el coneixement del sector sempre és enriquidor.


De què et sents més satisfeta d’aquest període al capdavant?
Em sento orgullosa dels membres de la Junta que m’han acompanyat aquest mandat, i sobretot de la promoció amb què hem donat a conèixer amb la marca Trepat de la Conca arreu del món.


Com has viscut la relació amb els diversos cellers? Han estat tots receptius a les diferents propostes i iniciatives?
La relació amb els cellers sempre t’ajuda a veure punts de vista diferents, i la seva opinió és important a l’hora de dur a terme un projecte important que beneficiï a tots, i això és el que hem intentat.


Com veus l’estat actual de la DO Conca de Barberà?
La salut de la DO Conca està en alça, això és el que veiem a les estadístiques d’exportació dels diferents cellers, i la qualitat dels vins cada vegada va a més; només cal veure en diferents botigues i establiments especialitats la presència de vi amb do Conca.


En la teva etapa vau rellançar la peculiaritat del trepat; com en veus els resultats?
El trepat ja va començar a agafar importància en el mandat de Carles Andreu, i crec que nosaltres l’hem consolidat. La realitat és que ara podem dir que més del 90% dels cellers vinifiquen amb aquesta varietat.


També es va presentar una etiqueta per als restaurants sobre els vins de casa; com ha anat el tema?
Per sort, cada vegada més els vins catalans estan més presents a les cartes dels nostres restaurants i el consum de vi català va en augment, i això ens fa entendre que el consumidor final valora la qualitat del producte.


Finalment, un consell per al nou president?
Un consell que li donaria al nou president és que treballi per al nostre territori i els nostres cellers, i no dubto que ho farà de la millor manera, ja que té una llarga experiència en el sector vitivinícola. En Bernat Andreu és una persona mediadora i entenedora de la realitat de la nostra DO.