“A hores d’ara ja ha començat l’organització de la 25a edició de l’Acampada Jove”

Pau Morales Director de l’Acampada Jove

Montblanc

“A hores d’ara ja ha començat l’organització de la 25a edició de l’Acampada Jove”
“A hores d’ara ja ha començat l’organització de la 25a edició de l’Acampada Jove”

L’Acampada Jove tornarà un any més a Montblanc en el que sembla un matrimoni ben perfecte, no en va ja són deu anys consecutius celebrant-se a la Vila Ducal. Ara, amb una nova edició a la vista, l’onzena consecutiva a Montblanc i amb el cartell ja tancat, en parlem amb el seu director.


L’Acampada Jove torna un any més a Montblanc. Quin és el secret de la bona sintonia entre l’Acampada i la localitat de Montblanc?
L’Acampada Jove ha connectat molt bé sempre amb Montblanc sobretot per la gran acollida que rep sempre del poble, de l’Ajuntament, del seu teixit associatiu, comercial, cívic i veïnal. Ara, onze anys després, ja podríem dir que la relació entre Acampada i Montblanc és gairebé una simbiosi. 


Amb el cartell ja tancat i presentat, què destacaria de l’edició d’enguany?
Un cartell més feminitzat que mai (i encara ho ha de ser molt més), amb estils diferents i procedències diverses. Vull fer especial esment a Alidé Sans, cantaire aranesa.


Per què el lema “Canviem la història” d’enguany?
Perquè a les portes d’una sentència que preveiem dura i injusta, després d’una farsa de judici franquista que ha sigut vergonyosa, ja és hora d’organitzar la resposta juvenil per superar la repressió i acumular forces per avançar cap a la República. L’Acampada Jove és la primera gran mobilització juvenil d’aquesta nova etapa que comença després d’uns resultats de victòria republicana clara en el cicle electoral del qual just ara en sortim.


Porta molta feina l’organització de l’Acampada? Quan us hi poseu?
Mai deixem d’estar-hi posats. A hores d’ara ja ha començat l’organització de la 25a edició de l’Acampada Jove. 


Veurem alguna sorpresa enguany? Algun projecte en ment? 
Enguany tindrem sorpreses, la carpa República cada cop es consolidarà més com a punt de trobada i reunió, però sobretot l’any vinent, el 25è, no deixarà  ningú indiferent. 


Finalment, com veu la situació política actual del país? Hi veu sortida?
No conec cap jove d’aquest país disposat a resignar-se o a rendir-se. Per tant, la victòria és inevitable. Intentaran desanimar-nos i frenar-nos, però només se’n poden sortir parcialment i per un temps limitat. Com deien els Obrint Pas, no podran res davant un poble alegre, unit i combatiu.