“Estic molt contenta perquè ho he superat amb èxit i m’ha ajudat a aprendre i a créixer molt com a persona”

Èrika Custodio Fontanal Màxima nota a les PAU de la Conca de Barberà

Montblanc

“Estic molt contenta perquè ho he superat amb èxit i m’ha ajudat a aprendre i a créixer molt com a persona”
“Estic molt contenta perquè ho he superat amb èxit i m’ha ajudat a aprendre i a créixer molt com a persona”

L’Èrika ha estat la màxima nota de les proves d’accés a la universitat de la Conca de Barberà després d’haver aconseguit un 8,60 en la nota PAU, un 9,33 de nota mitjana de l’expedient i un 9,038 de nota d’accés. En aquesta entrevista ens en parla.


Has estat la màxima nota de les PAU a la Conca de Barberà; t’esperaves una nota així abans d’afrontar-les?
La veritat és que no m’ho havia plantejat i, per tant, no m’esperava ser la millor nota. Però sí que esperava obtenir a les PAU unes notes similars a les que havia estat traient al batxillerat.


Com vas preparar les PAU? Vas estar moltes hores estudiant per al dia?
No em vaig fer cap horari per organitzar-me l’estudi, de vegades estudiava mitja hora i de vegades tres hores, tot depenia de les ganes que en tingués. La primera setmana vaig anar a algunes de les classes de repàs que oferia el centre, però després em vaig relaxar bastant i no m’hi vaig tornar a posar fins la setmana abans de la selectivitat, en la qual em vaig centrar a estudiar història, matemàtiques i química.


Com vas trobar els exàmens? Tenies nervis abans de començar?
Me’ls esperava molt més difícils, i sí que és veritat que abans de començar el primer examen estava una mica nerviosa, però quan vaig començar ja em vaig relaxar, i potser això em va ajudar que em sortissin millor del que em pensava.


Com valores l’època de batxillerat, ara en perspectiva?
Doncs ha estat una etapa difícil, perquè l’exigència i el fet de tenir exàmens gairebé cada setmana han fet que em desmotivi i que algun dels resultats no fossin els desitjats a causa de la falta de ganes d’estudiar. Tot i això, estic molt contenta perquè ho he superat amb èxit i m’ha ajudat a aprendre i a créixer molt com a persona.


Quin és el millor record d’aquesta època, i què recomanaries als qui comencen l’etapa de batxillerat?
El millor és compartir l’experiència amb companyes i companys de classe que estan vivint el mateix que tu, que t’entenen i que t’ajuden en tot moment. Sense ells i elles les classes no haurien estat tan divertides i estic segura que hauria llençat la tovallola en més d’una ocasió. I ara, quina carrera vols estudiar? Vull estudiar Química a la UAB.


Finalment, veus fàcil el futur per a persones de la teva edat, un cop finalitzi l’etapa universitària?
És una cosa que no puc saber amb certesa, però sí que crec que les coses seran difícils i que ens haurem d’esforçar molt si volem aconseguir els nostres objectius. Però bé, això no és cap excusa per deixar de lluitar pel que volem.