“En clau de festes, hem intentat donar un parell de tombs a totes les que es realitzen durant tot l’any”

 

Oriol Pallissó
Oriol Pallissó | Marc Lladó
Com valora aquest temps com a regidor, ara que estem al mig de la legislatura?
Doncs a poc a poc i cada vegada més adaptat al ritme de la vila montblanquina, que creieu-me que no és fàcil, aquí quan no és un all és una ceba, però com vaig dir quan tot era nou, només aterrar a l’ajuntament, encara ara tinc les ganes i la il·lusió de millorar dia a dia i seguir endavant. Cada vegada més hi ha gent que s’acosta a fer propostes, i són aquestes les que intentem aplicar per tal de fer-ho cada vegada més al gust de tothom i construir cada festa entre tots.

De què se sent més satisfet fins al moment, dintre la seva àrea?
Si parlem en clau de festes, hem intentat donar un parell de tombs a totes les que es realitzen durant tot l’any, començant per les festes de Nadal, en què hem intentat millorar el servei del parc de Nadal, així com el canvi de recorregut de la cavalcada i agilitzar tot el tema del dia de Reis. El Carnaval crec que potser és el que ha patit la millora més significativa, tant el recorregut com el final de festa de la rua a la plaça Sant Francesc, la recuperació del sopar i el final de la nit amb la participació dels establiments de la vila. Ordenar a poc a poc els termes del seguici popular i posar encara més ressò en l’infantil, tot i que encara queda molta feina per fer. De cara a l’estiu s’està intentant la negociació amb els dirigents de l’Acampada perquè el 2019 no sigui l’última a la nostra vila. Aquest cap de setmana torna la segona edició del festival Essències, que s’ha readaptat i segurament millorat per al tarannà de Montblanc i la comarca. I finalment parlar de la Festa Major, de què hem aconseguit polir detalls; tot i que la Festa Major té una pauta molt marcada en els dies de celebració, s’ha intentat amb més o menys encert fer una festa major popular i per a tothom, sempre de bracet amb les entitats del poble.

Quins projectes té dintre la seva regidora fins al final de la legislatura?
Són moltes coses que intentem canviar, però si em preguntes per projectes concrets, no te’n diria cap, ja que encara s’han de millorar molts aspectes, i espero que amb l’ajuda de la ciutadania puguem anar millorant. Per posar un exemple estem estudiant la possibilitat de crear un skatepark, ja que cada vegada veiem més jovent que va sobre rodes.

Com ha anat la preparació de la Festa Major, un any després de les Festes de la Serra?
Evidentment les Festes de la Serra són cada deu anys, això és el que les fa extraordinàries i amb més pressupost. Com deia en el discurs del programa de festa major, he notat encara més la feina que va fer la Comissió de Festes de la Serra. Aquest any ha estat un retorn a la “normalitat”, de preguntar i apanyar-se una mica sol per completar el programa, però com he dit abans, la col·laboració de les entitats és imprescindible per gaudir d’una bona festa major, deixant de banda les actuacions musicals de les nits.

Quins actes en destacaria?
Em fan especial il·lusió aquells actes de celebracions d’aniversaris o de noves entitats que incorporen nous aires a aquesta festa major, tant pot ser la desena Beu les Bèsties com els concerts de l’associació Mr. Beast, la incorporació del Cucània, així el desè Corremusics organitzat per la Bandarra, el cinquè pròpiament dit com a Corremusics.

Finalment, una crida a la participació?
Crec que la gent de Montblanc per si mateixa ja sortirà de casa i els veïns de la comarca i de les comarques veïnes tenen marcades les dates de la Festa Major de Montblanc al seu calendari. Tots sabem que la Festa Major de Montblanc és el clímax per tancar un gran estiu i preparar-nos per a la rutina; el dia 12 de setembre per a molts de nosaltres és el nostre particular inici de l’any, dels bons propòsits i els nous camins a recórrer.