“La resposta la vaig donar després de moltes setmanes de reflexió ”

Gerard Bosch Nou coordinador de l’Espluga FM Ràdio

Fa unes setmanes, Gerard Bosch agafava la responsabilitat d’esdevenir nou coordinador de l’Espluga FM Ràdio. En aquesta entrevista ens parla de la seva nova etapa.

Com valora aquestes primeres setmanes com a nou coordinador de l’EFMR?
Realment la valoració és molt positiva perquè en pocs mesos hem recuperat la força característica de l’Espluga FM Ràdio. D’una banda, ser novament una referència informativa a l’Espluga i a la Conca, aconseguir un pes importantíssim a les xarxes socials i a l’entorn digital. I, d’altra banda i potser el més important, hem recuperat la motivació i la il·lusió de l’equip de voluntaris, ara associat amb l’Espluga Audiovisual, per fer ràdio i tirar endavant aquest projecte.

Li va costar acceptar aquesta responsabilitat?
Sí, la resposta la vaig donar després de moltes setmanes de dubtes. Saber si estàs escollint la proposta més adequada sempre és complicat i més en aquest cas de l’Espluga FM Ràdio, per molts motius. En primer lloc, perquè professionalment és realment un repte coordinar un mitjà de comunicació com l’EFMR per les seves dimensions, la seva història, l’equip tan nombrós de col·laboradors i pel paper que juga al municipi i a la comarca. I l’EFMR per a tots els que en formem part té una part personal molt significativa, és un projecte que ens el sentim molt nostre, i l’aspecte personal podríem dir que és el que t’empeny a afrontar els dubtes i les pors. En qualsevol cas, la decisió va ser ferma quan vaig comprovar que l’equip de voluntaris em donava suport, ja que la implicació de tots ells és el que converteix en viable l’EFMR.

Quins reptes li agradaria aconseguir per a l’emissora com a coordinador?
Bona pregunta. Amb la majoria dels col·laboradors compartim un aspecte que ha estat clau per créixer, que és plantejar-nos sempre nous reptes, nombroses idees i projectes. Això fa gran l’emissora i, alhora, la converteix en una escola perquè cada nou repte suposa un creixement personal per als qui hi estem implicats. En aquest sentit, ara mateix, penso que el més important és implicar encara més gent a l’emissora, consolidar-la com a mitjà de referència i, sobretot, que continuï sent un espai per créixer i aprendre.

Quant de temps fa que està vinculat a l’emissora i quins millors records en guarda?
Ja fa força anys, vaig començar quan només tenia tretze anys, d’això ja en fa més de set. Feia un programa musical amb el David Roselló i el Pol Gil, els anomeno perquè gràcies a ells, de casualitat, vaig començar en aquest món. De records moltíssims, des del primer dia amb una veu que ara mateix és impossible de reconèixer fins a l’episodi del llamp, que ens va unir com a equip i com a poble per fer reviure l’emissora. D’aquests últims anys, uns dels records compartits segurament amb molts col·laboradors, és el que anomenem els desplegaments, quan sortim al carrer per fer un programa en directe, són dies especials, que afrontem amb ganes i que es recorden.

A banda de coordinador, per a qui no el conegui, qui és, què fa i què li agradaria ser?
Doncs una persona que s’enreda en molts altres projectes. Col·laboro amb altres mitjans de comunicació i en projectes independents, gairebé sempre vinculats amb la comunicació. Més enllà d’aquest àmbit, m’agraden els esports, tot i que ara ocupen un espai residual en la meva vida a causa d’una lesió. Bé, i la resta del temps el passo amb la gent del meu entorn, tot i que costa desconnectar. M’agradaria seguir com ara. Tenir la sort de poder fer el que vols i t’agrada és impressionant.

Finalment, com es presenta la nova temporada i quines característiques tindrà?
Penso que l’Espluga FM Ràdio viurà una temporada històrica amb la consolidació de les veus habituals i amb la incorporació de moltíssimes noves propostes. Enguany l’equip de col·laboradors superarà la cinquantena, amb espluguins que retornen a l’antena amb espais molt interessants i noves veus que debutaran, amb nous programes o reforçant els actuals. D’una banda, la informació ocuparà un pes molt important en la graella amb els informatius diaris i la versió del cap de setmana, aquesta temporada en emissió conjunta amb Ràdio Montblanc. Aviat desvetllarem tots els secrets d’aquesta temporada que arranquem el dimarts 12 de setembre, però d’entrada vull dir-vos que incorporem uns deu programes nous de tot tipus i que establirem moltes més col·laboracions amb Ràdio Montblanc i emissions conjuntes de diversos programes. Tampoc hem d’oblidar que no només som una ràdio, seguirem millorant la cobertura i els serveis del lloc web i, com exigeixen les dinàmiques actuals, seguirem actius a les xarxes socials.