“El nostre gran repte serà la Cursa Popular”

Lluís Pons President de l’AE Barberà de la Conca

Lluís Pons és el president d’una entitat esportiva ben jove sorgida a la Conca de Barberà, a Barberà. I com a jove entitat, viu il·lusionada i amb projectes de futur, tot i que ara n’encaren un ben important, com és la Cursa Popular ‘Mou-te pel Trepat’.

Com va sorgir la idea de crear l’AE Barberà de la Conca?
La idea va sorgir d’un grup d’amics que regularment practiquem activitat física. Ens vam adonar que hi havia bastanta gent al poble que ho feia però cada u anava una mica per ell, i d’aquesta manera volíem reagrupar-nos. Vam organitzar una reunió de poble per veure com respondria i plantejar el nostre projecte. D’aquella reunió vam sortir vint-i-una persones, i vam començar els tràmits per constituir-nos oficialment com una associació. D’aquí en van sortir els vint-i-un socis fundadors. Volíem fer activitats per fomentar la pràctica de l’esport al municipi i entre la canalla.

Quanta gent forma avui dia l’entitat i qui la junta directiva?
Actualment som uns vuitanta socis entre adults i menors d’edat.

La junta directiva està formada per Lluís Pons Guivernau com a president, Jordi Foguet Masdeu com a secretari, Marina Romeu Serra com a tresorera i Ivan Miralles Garcia i Edgar Soto Pareja com a vocals.

En aquest temps de vida, quines han estat les principals activitats que heu dut a terme?
L’any 2016 va ser el primer any que vam estar ja constituïts oficialment. Vam preparar les següents activitats:

– 1a Cursa d’Orientació. Cursa de caire familiar gratuïta no competitiva.
– Sortida nocturna amb BTT
– Caminada Nocturna a Ollers
– Vam preparar uns partits de futbol sala per als nens del poble.
– Caminada al Cogulló.
Aquest 2017:

– 2a Cursa d’Orientació
– Sortida Nocturna amb BTT
– Caminada Nocturna a la Torre d’Ambigats
– Vam portar la canalla del poble a fer un torneig de futbol sala a Cabra.
I ara, el nostre gran repte, que serà la Cursa Popular.

Com afronteu l’organització d’aquesta primera edició del Mou-te pel Trepat?
Amb molts nervis però a la vegada amb molta il·lusió. Aquesta cursa ja la volíem organitzar l’any passat, però vam creure que encara no estàvem preparats. Durant aquest any hem anat preparant-la tranquil·lament. També hem de dir que hem tingut molt de suport per part de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i de moltes empreses i associacions que ens han ajudat. L’hem organitzat el dia 15 d’octubre coincidint amb l’esmorzar de la verema, que organitza la Comissió de la Festa del Trepat. De tal manera que els corredors, un cop acabada la cursa tindran un fantàstic esmorzar de la verema per poder tornar a agafar forces. La Comissió de la Festa del Trepat cada any organitza aquest esmorzar obert a tot el públic, d’aquesta manera farem que aquest dia puguem portar força gent al nostre municipi. També hem de dir que els acompanyants dels corredors podran esmorzar, ja que com hem dit és un esmorzar obert a tothom i a un preu molt assequible.

Quins objectius us heu marcat de cara a la prova?
Hem dissenyat una cursa amb dos circuits, un de 5 km i un d’11,5 km. El circuit de 5 km és pràcticament pla i sense desnivell. El circuit d’11,5 km és un circuit amb un desnivell positiu de 220 m aproximadament. D’aquesta manera intentarem aplegar tot tipus de públic i poder arribar als 100-150 corredors entre les dues curses.
Els dos circuits transcorren el 95% per camins del voltant del poble. Pràcticament durant tot el circuit tindrem de fons la vista de Barberà de la Conca. També cal dir que el circuit passarà pel costat del Pi del Xaconet. Aquest arbre fa dos anys va ser nomenat arbre monumental de Catalunya.

Quins projectes de futur afronteu com a entitat?
Principalment consolidar les principals activitats que anem fent durant l’any i anar captant socis. També intentar que qualsevol soci que vulgui organitzar alguna activitat tingui el nostre suport, ja que entre tots ho fem tot.