“Som el primer club de tennis taula de la Conca de Barberà”

Santi Boqué President del CTT Espluga

Important acte que viurà demà la comarca, en què es donarà a conèixer la creació del CTT Espluga. En parlem al respecte amb el seu president, Santi Boqué.

Com ha estat la creació del Club Tennis Taula de l’Espluga?
Tot comença el 2014, quan l’Ajuntament de l’Espluga va reobrir el complex esportiu del Casalet. Llavors es va instal·lar un espai per jugar a tennis taula, com anteriorment ja hi havia estat. Amb això una desena de persones va començar a jugar amistosament. Després d’unes setmanes vam organitzar el primer torneig local i això va fer que la pràctica d’aquest esport revifés al municipi, fins al punt de crear una lligueta local i celebrar nombrosos tornejos masculins, femenins i infantils. A partir d’aquí alguns dels jugadors volien començar a competir i ja ens plantejàvem el fet de crear el club, però durant la temporada 2016-2017 tretze jugadors van federar-se amb el CTT La Selva, tot i disputar els partits a l’Espluga. En veure la bona arrancada dels equips, un va quedar primer i l’altre quart de la tercera provincial, i també el compromís dels jugadors, vam creure necessari constituir-nos oficialment com a club. En aquest punt vam comptar amb la implicació de tots els integrants dels equips i de l’Ajuntament de l’Espluga, que ens va facilitar el material i l’espai adequat per fer el pas definitiu. I aquí ens teniu, el primer club de tennis taula de la Conca de Barberà.

Quanta gent forma la junta directiva de l’entitat i quants jugadors hi ha actualment?
Bé, la junta està formada per sis membres, mentre que enguany ja estan competint disset jugadors. En qualsevol cas també hem d’explicar que la comunitat que forma el club és més gran perquè més enllà dels federats també hi ha una quinzena de persones que juguen amistosament al Casalet.

Quins objectius us heu marcat en l’àmbit esportiu i social?
En primer lloc, crear un espai per possibilitar la pràctica d’aquest esport i fomentar l’aprenentatge de la tècnica i els valors del tennis taula, tant per a adults com per a infants. I és que el club també neix amb la voluntat de crear una escola formativa, per això ja aquest curs oferirem el servei extraescolar. D’altra banda, també ha estat un punt de partida per recuperar gent de l’Espluga, Montblanc, Vimbodí i Prades que anteriorment havia practicat el tennis taula, però que ho havien deixat per la manca d’oferta. Aquest fet fa que el ventall d’edats sigui molt divers, perquè va des dels 8 anys fins als més de 70. Aquesta temporada també ens agradaria aconseguir l’ascens de categoria a la segona provincial i, a partir d’aquí, lluitar per arribar a la primera provincial. El club també té un objectiu extraesportiu, que és el de promocionar el producte local per excel·lència de l’Espluga, com són els carquinyolis. Això ho fem possible gràcies al patrocini de les pastisseries locals i posant el renom d’Els Carquinyolis al club. 

Com està a la comarca el nivell d’afició al tennis taula?
El que ens hem trobat, i per això el club és necessari, és que el tennis taula es practica molt a les escoles i realment hi ha jugadors molt interessants, però quan acaben l’etapa escolar no troben un espai per poder millorar i continuar competint en aquest esport. Llavors, realment existeix afició pel tennis taula, perquè pràcticament tothom hi ha jugat i alguns amb molta freqüència, però fins ara ha estat molt complicat seguir jugant a la Conca o fer el pas a la competició.

Finalment, què ha de fer qui vulgui formar part de l’entitat?
En primer lloc, venir aquest dissabte, 21 d’octubre, a l’acte de presentació que farem al Teatre Folch i Torres del Casalet a les 19 h. Serà una jornada molt especial perquè presentarem el club públicament i, alhora, explicarem tots els detalls de la nova entitat esportiva. També presentarem els equipaments de la mà dels pastissers locals i els jugadors federats. Per tant, el club està obert a tothom, homes i dones; petits i grans, tant per als qui volen competir com per als qui només volen jugar a tennis taula com una afició. Gairebé sempre ens trobaran jugant al Casalet o al gimnàs de l’antic institut, ja que també és un espai que utilitzem sobretot per als partits de lliga dels divendres al vespre. També poden contactar amb nosaltres mitjançant la direcció cttespluga@gmail.com o a Facebook.