“He tingut la sort de tenir al meu costat una gran mestra, la meva mare, la Paquita Moix”

Ester Díaz Moix Aviram Moix

Ester Díaz Moix està ben contenta i d’enhorabona després que l’establiment Aviram Moix, del qual es troba al capdavant, hagi recollit aquest dissabte passat un premi de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, en el marc de la 3a Nit del Comerç del Camp de Tarragona. Ens en dona les claus.

Com valoreu que la UBCM us hagi atorgat el seu premi anual?
Un reconeixement com aquest ens omple de gratitud i ens fa tirar endavant amb molta més empenta. Que la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc hagi reconegut la nostra feina sempre és un valor afegit. Però hem de reconèixer nosaltres també la tasca important que durant els darrers anys ha generat totes les activitats que des de la junta de la Unió s’han fet. Crec que el fet de poder comprar al petit botiguer, amb la confiança que avala la seva professió, passejant per un museu a l’aire lliure, és únic.

Quines creieu que ha estat les claus per a l’obtenció del premi?
La constància, puntualitat i perseverança, qualitat que busquem en cadascun dels nostres elaborats, i una clientela fidel en l’àmbit comarcal; a totes, moltes gràcies per aquests vint anys.

Quina és la clau de la gran acceptació que té Aviram Moix entre la societat montblanquina i comarcal?
Doncs això no t’ho sabria respondre; són opinions dels nostres clients, sempre intentem fer-ho tan bé com sabem. De vegades també ens equivoquem, però ens agrada tant la nostra feina que dels errors també aprenem.

Ha estat fàcil arribar als vint anys de vida?
Tots els començaments en una empresa són difícils, però personalment he tingut la sort de tenir al meu costat una gran mestra, la meva mare, la Paquita Moix, i tot el que ella m’ha ensenyat ho he transmès a les meves companyes de feina, la Rosa i la Marina; les tres formem un equip i jo diria que sense les tres, Aviram Moix no hauria estat possible.

En aquests vint anys ha canviat la tipologia i gustos de la vostra clientela? 
Sincerament, no.

I la vostra oferta?
Sempre anem afegint novetats de productes elaborats, fent-ne diverses varietats i de diferents gustos, inclús a gust del consumidor. Però l’essència de tot és utilitzar una matèria primera de primeríssima qualitat, si no les coses no surten bé. Ara ens hem posat amb el tema dels embotits cent per cent de pollastre. De moment hem aconseguit la botifarra blanca, la sobrassada, fuet i xoriç.

Finalment, vau notar aquests passats anys de crisi? Com veieu el present i quins projectes de futur teniu?
Vam notar un canvi d’hàbits, la gent comprava més el que necessitava dia a dia. 
Finalment donem les gràcies un cop més als nostres clients; a la Unió de Botiguers i a Cecosect i Rafel Tatay. Seguirem treballant per millorar encara més aquest oficina que tant ens agrada.