“El 2019 farem 25 anys del club i ens agradaria fer actes diferents i especials”

Joan Mogas President Club Atlètic Montblanc (CAM)

Joan Mogas és una de les cares més visibles de l’esport montblanquí i comarcal, i ben just després de la Sant Silvestre Montblanquina ens parla de la mateixa i de l’entitat, el Club Atlètic Montblanc

Montblanc ha viscut l’11a Sant Silvestre Montblanquina; com es veu amb la perspectiva del temps que s’hagi arribat a l’11a edició?
Estem contents d’haver pogut consolidar aquesta cursa i sobretot del caràcter popular i solidari de la mateixa. A més la gran majoria de corredors són de Montblanc i de la comarca, cosa que era un dels objectius de la Sant Silvestre Montblanquina.

Com va néixer la idea de la Sant Silvestre i des de quan té caràcter solidari amb La Marató?
La idea va ser poder fer una cursa molt popular per acabar l’any corrent i en què el caràcter competitiu no fos important. Moltes poblacions ja tenien la seva Sant Silvestre, i vam decidir-nos també per tenir-ne una a la Conca. Des del principi el que volíem era que la gent s’animés a córrer i per això vam buscar un recorregut no gaire llarg i atractiu pel nucli antic de Montblanc. També vam voler animar els petits a córrer i per això des del primer any també vam fer la Sant Silvestre infantil. En la primera edició vam comptar amb una vintena de nens a la cursa infantil i uns vuitanta corredors a la cursa popular.

El caràcter solidari amb La Marató el té des de la primera edició. Amb la col·laboració de l’Ajuntament, cada any podem destinar part de les inscripcions a La Marató de TV3. 

Té marge per créixer encara més, la participació en la prova?
Pel tema de recorregut i de logística, tot i que pot créixer una mica la popular, si podem arribar a 300 a la popular i a la 100 a la infantil, ja estarem contents. A la Sant Silvestre, més que buscar grans participacions, el que volem és fer una cursa molt per a la gent del poble. Intentarem anar complementant la Sant Silvestre per tal de fer-la més divertida i animada per als participants, com ha estat en les últimes edicions amb la introducció d’una xaranga, el photocall, etc.

Quanta gent integra el Club Atlètic Montblanc avui dia?
Actualment som uns 120 socis, entre els caminadors i corredors. En els últims anys, amb la popularització de córrer, hem pogut incrementar notablement el número de socis.

Quines són les principals activitats que fa l’entitat al llarg de l’any?
A més de les caminades que organitzem cada mes, actualment organitzem quatre curses a l’any. Les curses a l’ermita de Sant Josep l’1 de maig, la pujada a Sant Joan el 24 de juny, la Cursa de la Dona el novembre i la Sant Silvestre Montblanquina el 31 de desembre.

Quin seria el millor record que guarda l’entitat?
El millor, després dels anys que porta el club, ha estat poder consolidar un grup de persones amb qui, a més de practicar esport, també es fa bona amistat i tothom col·labora en l’organització de les activitats que fem. Sense aquesta ajuda i col·laboració no seria possible fer moltes de les activitats, especialment les curses que es necessita de molta gent per poder dur-les endavant. També poder donar un caràcter solidari a moltes de les curses que fem, crec que, tot i ser una entitat petita, és un gran record de l’entitat.

Finalment, algun pla de futur?
El primer és poder mantenir les diferents activitats que fem al llarg de l’any així com el número de socis. I el segon, és que el 2019 farem els 25 anys del club i ens agradaria poder fer alguns actes diferents i especials per celebrar-ho.