“Enguany, més que mai, el premi serà per a l’equip més regular, sens dubte”

Josep M. Català Entrenador de l’amateur del CF Montblanc

Josep M. Català és un home que ha portat des de fa una temporada i mitja una mentalitat de treball i guanyadora a l’amateur del CF Montblanc, i en aquesta entrevista ens comenta com va la temporada

Com valores aquest primer tram de la competició?
El valoro positivament, però amb una sensació de poder haver fet alguna cosa més, en especial en partits contra rivals que teòricament no eren tan forts.

Aquests tipus de rivals supleixen les mancances tècniques i tàctiques amb molta intensitat i si no estàs a la mateixa alçada pots caure.

Creus que l’equip té una plantilla més competitiva que l’any passat?
En general no, la plantilla és la mateixa base de l’any passat amb la incorporació de tres jugadors procedents del juvenil i dos jugadors més (Romero, que l’any passat va decidir marxar a un altre equip i que enguany ha tornat i que té una disponibilitat parcial, i l’altre, Axel , que ve del Santa Coloma i que també només pot venir a entrenar un dia a la setmana per temes de feina).

Els tres exjuvenils, que ara són amateurs , enguany han d’agafar experiència, aprendre a competir, tenir paciència i aprofitar els minuts que tinguin.

La veritat és que la directiva va fer un esforç per portar jugadors de la Conca i van estar contactant amb alguns jugadors importants abans de finalitzar la temporada passada, però finalment no ha estat possible.

Durant el període abans d’acabar l’any, hi va haver algun tram de males ratxes de resultats; t’ho esperaves?
Bé, hem tingut una dinàmica negativa amb tres empats i tres derrotes molt seguides, que ens han fet perdre punts molt valuosos per estar més afermats a la zona de promoció, però ja sabem que això no és com comença sinó com s’acaba, i hem d’anar partit a partit i esperar que els altres equips no siguin tan regulars i vagin cedint punts.

Enguany, més que mai, el premi serà per a l’equip més regular, sense dubte.

Les ratxes o dinàmiques negatives sempre són presents i depenen en certa mesura del factor sort en moltes ocasions, ja que pots fer bons partits i perdre perquè aquell dia la pilota diu que no vol entrar o pots tenir un parell d’errades que et penalitzen molt, i si et passa en tres o quatre partits, ja és negatiu...Mai te les esperes, sempre penses que existeixen en qualsevol categoria i nivell però són totalment incontrolables.

Com creus que es presenta aquest segon tram de la competició?
L’any acabat d’encetar l’hem començat de la millor manera, guanyant amb contundència, i estem il·lusionats, però no val relaxar-se.

Ara tenim quatre partits complicats i seguits fora de casa dos dels quals amb rivals directes, per tant, si el resultat d’aquests partits és ens favorable, podrem agafar molt d’aire per seguir somiant.

Veus possibilitats de poder donar la sorpresa final, o bé els de dalt seran complicats d’agafar?
Les possibilitats hi són, però hi ha cinc equips que les comparteixen i cap equip té prou marge respecte l’altre, per tant és el que he comentat abans... el que sigui més regular s’emportarà el premi.

Finalment, pots comptar amb tothom? L’any passat es va patir molt en el tema lesions.
No, desgraciadament tenim una lesió greu amb Salva (creuats), ja que es va lesionar al camp de la Riera a l’inici de temporada, a l’octubre, i per la seva posició molt específica de mig centre defensiu no tenim un recanvi igual dintre de l’equip, encara que el club treballa per incorporar un jugador similar.

Igual que l’any passat l’equip va notar la manca del nostre central Hèctor (encara que Sergi Solanes va complir amb escreix fins que es va lesionar també a l’últim tram...), enguany estem patint molt més la baixa de Salva.