“Sempre se’m pot trobar al darrere d’algun espectacle…”

David Ortín Autor del text del conte "Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac"

Editat per La Musca, en l’acte d’elecció de Sant Jordi, la Princesa i resta de personatges, es va presentar el conte infantil Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac, escrit per David Ortin i il·lustrat per Joan Vizcarra 

Com se sent després de la presentació d’aquest conte medieval editat per La Musca?
La veritat és que molt content del resultat del producte i d’haver treballat amb La Musca. A més, poder presentar un conte sobre la llegenda de sant Jordi a l’acte que dona el tret de sortida a la Setmana Medieval és el millor escenari possible. L’acollida per part de la gent va ser molt bona. Es notava que jugàvem a casa.

Com va sorgir la idea d’escriure’l?
El conte neix de l’espectacle infantil que s’ha representat els dos darrers anys durant la Setmana Medieval i que porta el mateix títol. Va ser en acabar el primer any, després de veure la bona rebuda per part del públic, que vam pensar que la història podria funcionar en format de conte.

Com ha estat el procés d’elaboració? I ha estat llarg?
Doncs ha tingut els seus alts i baixos. Ha estat durant el darrer mig any que hem fet una bona accelerada per tenir-ho tot a punt. En el procés creatiu, quant al text ha fet falta fer un canvi de registre per passar de teatre a conte infantil i fer-ho tot més concís. En aquest sentit aprofito per agrair a totes les persones que m’han donat un cop de mà en la revisió dels textos.

En el terreny gràfic, hem utilitzat els actors de l’espectacle com a models reals per als personatges, i a més hem treballat amb l’Albert Carreras per fer les fotografies que han servit a Vizcarra per ubicar la història a Montblanc.

Ha estat fàcil coordinar-se amb les il·lustracions de Vizcarra?
La veritat és que sí. Tot i que ell no havia vist l’espectacle, des del primer moment va captar l’esperit trapella de l’obra i la idea del que es volia plasmar en cada quadre. Vam estar treballant conjuntament en la realització dels esbossos, en com havien de ser els fons i les actituds dels personatges a cada escena. Després era qüestió d’aplicar-hi el seu estil personal per obtenir aquest magnífic resultat visual.

Ha tingut anteriorment vinculació amb la Setmana Medieval?
Podríem dir que hi he col·laborat sempre en més o menys mesura, des de portar una torxa quan era petit fins a portar el Drac a la Llegenda. Els darrers anys m’he implicat més en la creació i direcció d’espectacles, anant des de l’espectacle infantil que ha inspirat el conte fins al Pas de Ronda o la representació de la llegenda de sant Jordi amb els companys del Trio.

Qui és David Ortín i a què es dedica, per als qui no el coneguin?
Professionalment em dedico a l’enginyeria informàtica a la UPC i porto tota la vida entre Montblanc i Barcelona. Per aquí pel poble sempre se’m pot trobar al darrere d’algun espectacle o col·laborant en alguna cursa.

No es dedica directament a la cultura, però en té un bon bagatge al darrere: guions, autoria i direcció d’obres de teatre, guions i monòlegs per a la ràdio… Podria fer el salt definitiu a aquest món de forma exclusiva?
(Riures) No ho crec. La veritat és que no m’ho he plantejat mai. Tot i que el món de l’espectacle és molt engrescador, m’agrada molt la feina que faig actualment i em costaria de canviar.

Finalment, algun projecte a la vista?
Més dels que puc assumir per falta de temps. Ara mateix estic començant a treballar en el conte que serà el segon volum de la col·lecció “Merlet”, en una comèdia negra per a adults i en un nou espectacle infantil. No et sabria dir quin serà el primer a sortir a la llum. Temps al temps.