“En ser només dos, penses més ràpidament que et pot tocar a tu”

Marc Munné Pol Sant Jordi 2018 de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

Amb 21 anys, Marc Munné Pol va ser escollit com a nou Sant Jordi de l’edició 2018 de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Estudiant a Barcelona i jugador del primer equip del CF Montblanc, ens parla sobre el fet de ser el Sant Jordi 2018.

Com et vas sentir en el moment de saber que series el Sant Jordi d’enguany? T’ho pensaves, ser escollit? Com va reaccionar el teu entorn?
Des d’un primer moment em vaig sentir molt emocionat, també vaig notar el sentiment d’orgull per poder representar el poble de Montblanc, i sobretot molt il·lusionat per poder afrontar una nova Setmana Medieval des d’una perspectiva completament nova per a mi, sabent que em comportarà una nova experiència personal.

En només ser dos aspirants a Sant Jordi, les coses estaven molt igualades, al 50% per a cadascú, i al final la balança es va decantar al meu favor, en benefici meu. En ser només dos, penses més ràpidament que et pot tocar a tu.

Per al meu entorn va ser un esclat d’alegria i a la vegada d’alliberament, per tots els nervis que van patir durant l’elecció.

Com va ser que et vas decidir presentar-te a l’elecció?
Tots els nens de Montblanc, des de ben petits, saben que als 21 anys tenen aquesta oportunitat (i el tren només passa un cop ). Jo ja feia uns anys que venia pensant en el tema, sobre si presentar-me o no; per una banda els nervis em feien tirar enrere, i per altra banda veure els Sant Jordis any rere any em feia tirar endavant, però després de poder parlar amb diferents persones i aportar-me el seu punt de vista, fent cas als meus sentiments vaig decidir tirar-ho endavant fins al final.

Com veus qui serà l’altre personatge d’enguany, la Princesa?
Sincerament abans de l’elecció, no la coneixia.

Però a base d’assajos i passant estones a l’Associació junts, ens hem pogut conèixer més. Arran d’això crec que és molt bona noia, simpàtica i agradable, molt aplicada en la seva feina (el paper de Princesa), riallera i bromista.

Crec que passarem dos setmanes junts molt bones, i podrem crear una bona amistat.

Havies tingut abans relació amb la Setmana Medieval?
Des de ben petit i gràcies a casa meva he estat relacionat amb la Setmana Medieval, ja sigui fent de poble, de noble o de soldat; cada any he aportat el meu granet de sorra a aquesta festa, que cada any es fa més gran.

Com afrontes aquestes setmanes prèvies a l’inici de la Setmana Medieval, assajos i tot plegat?
Cada vegada que s’apropen més les dates assenyalades, es van intensificant tots els assajos, cada cap de setmana.

Però un cop t’hi presentes, ja saps que pot passar, i per tant, crec que cadascun dels personatges principals dels actes ho afronten amb ganes, il·lusió i dedicació.

Cal dir que hi ha molt bon rotllo entre tots nosaltres, i això fa que des d’un principi t’hi sentis com a casa.

Finalment, per als qui no et coneguin, qui és el Sant Jordi, què fa i quines aficions tens?
Soc el Marc Munné Pol i tinc 21 anys. Actualment estic estudiant tercer de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat de Barcelona.

Entre setmana visc a Barcelona en un pis d’estudiants, que comparteixo amb uns amics del poble. A Barcelona, quan la universitat m’ho permet, m’agrada passejar, sortir a menjar fora, anar al gimnàs, poder anar a un bar a veure el Barça… En resum, poder gaudir del que m’ofereix la ciutat.

Els caps de setmana intento pujar sempre que puc cap al poble. Aquí passo el temps amb els amics, jugant amb el primer equip del Montblanc de futbol, també assajant amb el Ball de Bastons i gaudint amb la meva família i amb les persones importants per a mi.