“Fins que no vaig sortir vestida de princesa, no vaig acabar-ho d’assimilar”

Maria Martinez Princesa de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi 2018

Tot i que va dubtar-ho fins a l’últim moment, el destí ha volgut que Maria hagi estat escollida com a Princesa de la Setmana Medieval 2018, una elecció que l’ha omplert d’alegria tant a ella com als qui l’envolten. Ara afronta el repte de ser una dels personatges emblemàtics de la Setmana Medieval d’enguany.

Com et vas sentir en el moment de saber que series la Princesa d’enguany? T’ho pensaves, ser escollida? Com va reaccionar el teu entorn?
La veritat és que no m’ho esperava, quan van dir el meu nom vaig tardar a reaccionar i fins que no vaig sortir vestida de princesa no vaig acabar-ho d’assimilar. Va ser tota una sorpresa, i em vaig sentir molt il·lusionada i agraïda  per tenir l’oportunitat de viure aquesta experiència. Les persones del meu entorn es van emocionar molt, l’endemà estaven la majoria afònics de tant cridar i va ser molt especial per als meus familiars, que van venir a abraçar-me just després que sortís escollida.

Com va ser que et vas decidir a presentar-te a l’elecció?
Tenia gairebé decidit que no m’hi presentaria, però just uns dies abans que s’acabés el termini vaig comprendre que mai més tindria aquesta oportunitat, que només el presentar-me a l’elecció ja valdria la pena i que si en sortís escollida seria molt afortunada de representar Montblanc i els seus valors.

Com veus el qui serà el teu company, el Sant Jordi?
És un noi molt simpàtic  i es nota que li fa molta il·lusió ser el Sant Jordi d’enguany.

El vaig conèixer el dia de l’elecció i des de llavors ens portem força bé, és divertit als assajos i segur que farà un gran paper.

Havies tingut abans relació amb la Setmana Medieval?
Des que vaig néixer! La meva mare em vestia de poble quan era petita i  he sortit sempre, de poble, de bandera, de bandera del ball… Tinc records molt especials de la festa i cada any la visc amb entusiasme.

Com afrontes aquestes setmanes prèvies a l’inici de la Setmana Medieval, assajos i tot plegat? 
Cada cop s’acosta més el dia d’inici de la Setmana Medieval i augmenten els assajos (l’emoció i els nervis també), així que les afronto amb molta il·lusió i esforçant-me al màxim. La veritat és que m’ho passo molt bé, ja que tots són molt agradables i hi ha estones que riem molt, i a més a més estem molt compromesos amb els nostres personatges. No tinc cap dubte que tot sortirà perfecte i viurem una experiència inoblidable.

Finalment, per als qui no et coneguin, qui és la Princesa, què fa i quines aficions tens?
Em dic Maria, tinc 18 anys, estic acabant segon de batxillerat social i també estudio violí.  Em considero una persona decidida, creativa i positiva, molt compromesa amb el medi ambient, la defensa dels drets dels animals, el moviment feminista i LGBT...  M’agrada la música, escriure i llegir novel·les, viatjar, el cinema, sortir de festa i passar estones amb els meus amics. L’any vinent estudiaré LEINN i en un futur vull crear la meva empresa.