“He estat molt de sort amb els companys que m’han tocat”

Àngela Òdena Reina de la Setmana Medieval 2018

Àngela Òdena és la nova Reina de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i en aquesta entrevista ens comenta la seva experiència vital arran de saber-se Reina de l’edició d’enguany.

Com et vas sentir en el moment de saber que series la Reina d’enguany? T’ho pensaves, ser escollida, i com va reaccionar el teu entorn?
Doncs la veritat és que em va fer molta il·lusió, em vaig sentir molt afortunada. Participo en la festa des de l’any zero i ja no vaig ser a temps a ser princesa, així que ara ser Reina ha sigut un regal, ja que és una festa que m’estimo molt, tant jo com els de casa, les meves filles hi han crescut.

No em pensava pas ser escollida Reina, ni enguany ni l’any que ve, però mentiria si et digués que mai ho havia pensat, i no només jo, sovint quan s’acostava la festa alguna de les meves filles em deia “mama, i si ets la Reina enguany?”. Així que sí que era una cosa que comentàvem molt, però no per a enguany sinó d’aquí un temps.

La meva mare i el meu marit van posar-se molt contents, però les que estan més il·lusionades són les nenes, la gran fins i tot es va posar a plorar quan l’hi vaig dir.

Com va ser el procés d’acabar sent Reina?
Doncs un vespre van venir el Joan, el president i altres membres de la junta per proposar-m’ho i em vaig quedar parada. Quan vaig aconseguir reaccionar els vaig dir ràpidament que sí, tot i que ho vaig consultar amb els de casa ja que, com sabem, són moltes hores i molts assajos, però ells em van dir que si a mi em feia il·lusió endavant.

Com veu el conjunt de personatges principals, Rei, Sant Jordi i Princesa?
Doncs ara que ja portem unes quantes setmanes junts, crec que puc dir, almenys des de la meva perspectiva, que serem un molt bon equip. Tots tres són molt oberts i simpàtics, és fàcil conviure-hi. La veritat és que els assajos es fan molt més amens amb ells. Tant el Rei com el Sant Jordi són molt de la broma i amb la Princesa ens fem un tip de riure; ella m’ha ajudat molt a repassar el text de la llegenda i l’hi agraeixo moltíssim. He estat molt de sort amb els companys que m’han tocat, i no només parlo d’ells sinó també dels caps de casa i veguers.

Havies tingut abans relació amb la Setmana Medieval?
Sempre he participat en la festa, des de la primera Llegenda tant jo com els de la meva família, però més des del darrere, els primers anys sortia amb el meu marit a les comitives; vam tenir una taverna amb la família i un grup d’amics durant molts anys; primer era davant del Palau Alenyà (Consell Comarcal) i després al pàrquing del costat del sindicat; també amb la mateixa colla fèiem museus i després les recreacions medievals, i des de fa uns anys cap aquí que col·laboro amb el grup de vestuari. I quan l’any que ve doni l’escut a la pròxima Reina continuaré participant-hi.

Com afrontes aquestes setmanes prèvies a l’inici de la Setmana Medieval, assajos i tot plegat?
Doncs ara ja m’hi estic acostumant, al principi era bastant complicat perquè pràcticament no tenia cap de setmana, però amb el pas dels dies t’aprens a organitzar per poder fer més coses a banda d’assajar llegenda, ball de nobles, etc.

Finalment, per als qui no et coneguin, qui és el Reina d’enguany, què fa i quines aficions tens?
Doncs estic treballant a la Rifacli des de fa sis mesos més o menys. M’agrada molt anar a caminar, sobretot ara que ja s’acosta el bon temps, llegir i passar temps amb la família, i més ara que se m’ha girat tanta feina, he d’aprofitar les estonetes lliures que tinc.