“La junta actual té el repte d’ampliar la base”

Enric Balauder Miró Nou president de la Coral Flor de Lis de Montblanc

El conegut Enric Balauder és des de fa unes setmanes nou president de la Coral Flor de Lis de Montblanc. És un home que viu per a la música, i en aquesta entrevista ens parla d’aquesta nova etapa de responsabilitat.

Com ha estat la seva elecció com a nou president de la Coral Flor de Lis?
Davant la insistència d’uns quants cantaires, no vaig poder refusar d’encapçalar la junta, evidentment molt honorat.   De totes maneres jo d’antuvi no volia de cap manera aquesta responsabilitat, que un cop assumida defensaré i treballaré per dignificar-la tant com pugui, amb l’ajuda de la resta de companys de la junta.

Quins objectius s’ha marcat al capdavant de la Coral?
L’objectiu és continuista, la Coral exerceix de coral del poble en totes les seves facetes, però la junta actual té el repte d’ampliar la base, sobretot els homes, i rejovenir en general tot el cor per assegurar-ne la continuïtat.

En quin moment creu que es troba la Coral, i com es pot aconseguir la incorporació de cares joves?
El moment, tècnicament és bo, tenim una directora molt jove que ha aconseguit treure un bon rendiment de les veus que té, i una capacitat de treball important. Anar a buscar repertori més llaminer i atractiu seria una bona opció.

D’on li ve la seva passió per la música, i quina ha estat la seva relació amb ella?
Bé, l’avi, la mare, jo, tots hem cantat, l’avi i la mare a l’Orfeó Català, jo a la Coral de la Unió excursionista de Catalunya.  Quant a Montblanc, es va inscriure gent per cantar caramelles fa just 26 anys, jo en vaig ser un. I aquí estem.

Quina és la rutina d’assajos? I l’elecció de repertori que feu a la Coral?
Els dimecres de 20 h a 22 h. Vàrem creure oportú prendre aquests horaris que permeten estar d’hora a casa. És un horari poc invasiu i gens pesat.

El repertori, depèn;  si vingués un grup de jovent, de ben segur que l’hauríem d’ajustar immediatament.

Finalment, quins són els actes que destacaran enguany?
No tenim encara la data, però enguany, sent Montblanc Ciutat de la Sardana,  per a nosaltres ha de ser, és molt important, el concert que farem junt amb la cobla, de sardanes, a la tardor.
Aprofitaria per invitar qualsevol que li faci il·lusió de cantar sardanes, que encara hi és a temps.