“Vull estudiar el grau de Filosofia, Política i Economia…”

Bernat Lleixà Bergel Millor nota d’accés de les PAU a la Conca de Barberà

Amb un 9,352 en la prova d’accés de les PAU d’enguany, el Bernat, que valora molt positivament la seva etapa a l’Institut Martí Humà, està content perquè podrà estudiar la carrera que li agrada

Has estat la nota més alta d’accés de la Conca de Barberà, com vas reaccionar quan te’n vas assabentar?
La veritat és que amb molta alegria i satisfacció, no només pel fet de tenir la millor nota de l’Institut, sinó pel fet de saber que podré entrar a la carrera que vull. Tot i això, vaig tenir molts problemes per veure les qualificacions, ja que no podia accedir a la pàgina web i m’havia d’esperar més de 12 hores per saber les notes. Al final, però, el neguit va donar pas a l’alegria quan vaig conèixer els resultats.

Com vas veure les diferents proves?, i en què et vas sentir més i menys còmode?
En general, vaig sortir de la selectivitat amb la sensació que els exàmens eren molt semblants als d’anys anteriors, amb alguna excepció en alguna pregunta més punyent; però, com a consell a tothom que hagi de fer les PAU en els anys vinents, els recomano que a l’hora d’estudiar practiquin molt amb proves de convocatòries anteriors, segur que així no s’emportaran una gran sorpresa en arribar a la prova de veritat.

Te la vas preparar molt la selectivitat?, i hi vas arribar amb nervis?
Preparar-se la selectivitat és tot un repte, ja que en el meu cas, jo estava habituat a estudiar pels exàmens de batxillerat amb no gaires dies d’antelació a la prova, i per a preparar-me les PAU disposava de més de dues setmanes. A més, just una setmana abans de la selectivitat vaig agafar angines, fet que em va dificultar l’estudi durant uns dies. Amb tot, crec que la selectivitat posa a prova la feina feta durant els dos anys de batxillerat i per tant, la preparació no és fruit del treball en els dies anteriors als exàmens sinó de tot el que s’ha après durant el batxillerat.

Com valores la teva experiència de batxillerat a l’Institut Martí l’Humà?
De manera molt positiva. Aquest mes de juny he tancat una etapa de sis anys a l’Institut Martí l’Humà, durant els quals he fet de representant d’alumnes al Consell Escolar i he viscut molt bons moments, tant a nivell acadèmic com a nivell personal. Crec que s’hauria d’aprofitar més el fet que Montblanc tingui un institut que ofereix la possibilitat de cursar batxillerat; i tot i que és veritat que hi ha aspectes a millorar, estic convençut que aquestes mancances també es trobaran en altres instituts de fora de la comarca, de manera que més val aprofitar i gaudir de les possibilitats que ens ofereix el que tenim més a prop.

Què t’agradaria fer ara, a la universitat?
Vull estudiar el grau Filosofia, Política i Economia. És un grau relativament nou, i un dels seus atractius és el fet que ofereix als seus estudiants molta mobilitat: durant el primer curs s’estudia un semestre a la Universitat Pompeu Fabra i un semestre a l’Autònoma de Barcelona; durant el segon curs s’estudia mig any a la Universitat Carlos III de Madrid i un semestre a l’Autònoma de Madrid; i durant els dos darrers cursos s’estudia a la Pompeu Fabra amb possibilitat d’anar uns mesos a estudiar en una universitat estrangera.

Per a qui no et conegui, quins són els teus passatemps i aficions, en general?
El meu temps lliure l’ocupo de moltes maneres, i les meves aficions són la música (toco el trombó i el piano, i m’agrada escoltar Jazz), l’esport i l’oratòria. M’agrada també aprendre idiomes, sobretot estic posat en l’alemany, i gaudeixo llegint i aprenent sobre temes relacionats amb la història. A més, durant els últims dos cursos he col·laborat amb el programa d’esports de Ràdio Montblanc.

Finalment, com veus el futur?
De moment vull estudiar i després ja veurem quin és el camí professional que podré agafar. A nivell general, crec que és arriscat fer una predicció del que passarà, però després de la convulsió viscuda aquest curs, penso que s’ha de tornar al seny i l’estabilitat, que són els millors garants de progrés i desenvolupament per a la nostra societat.