“Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes”

Júlia Moya Cartañà Segona nota d’accés més alta de les PAU a la Conca de Barberà

La Júlia Moya ha estat la segona nota d’accés de les PAU d’aquest any a la Conca, amb un 9,158 i un 8,6 de nota PAU. En aquesta entrevista ens parla de com es va preparar les proves, com les va viure i del seu futur universitari

Has estat la segona nota més alta d’accés de la Conca de Barberà, com vas reaccionar quan te’n vas assabentar?
Amb molta satisfacció. De fet, vaig rebre els resultats de la Selectivitat durant el viatge de final de curs a Menorca amb uns quants companys i companyes de classe, així que el lloc i la companyia encara van fer la notícia més maca.

Com vas veure les diferents proves i amb què et vas sentir més i menys còmode?
Després d’haver viscut aquesta experiència penso que la Selectivitat és com la quarta setmana d’exàmens de batxillerat, perquè les proves són molt semblants a les que hem fet durant tot el curs. Personalment, Literatura Catalana va ser la prova amb què em vaig sentir més còmoda, i Història la que menys.

Et vas preparar molt per a la selectivitat? Hi vas arribar amb nervis?
La veritat és que si durant el curs portes la feina al dia i agafes l’hàbit de prendre apunts o fer resums de cada temari important, quan arriba la Selectivitat només cal fer una repassada de tots els continguts la setmana anterior; i aquesta va ser la meva preparació. Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes.

Com valores la teva experiència de batxillerat a l’institut?
La definiria com una etapa intensa en què has d’assimilar molts continguts en un temps limitat i amb la sobrecàrrega d’un treball de recerca, però sobretot també d’autoconeixement i molt positiva pel fet que és una oportunitat per conèixer noves amistats de la comarca.

Què t’agradaria fer ara, a la universitat?
Tot i que aquests últims dies m’he interessat bastant pel grau d’Estudis Globals, finalment he escollit l’opció de la qual fa més temps que vaig darrere, i el pròxim curs començaré Traducció i Interpretació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Per a qui no et conegui, quines són les teves aficions en general?
Sóc una persona força activa! Participo en diferents entitats del poble com el Cau o l’EFMR, i també formo part de l’equip femení de futbol de l’Espluga. A més, estudio anglès i justament aquest estiu he començat alemany. Quan tinc temps lliure, m’agrada llegir, escoltar música i fer rutes pel territori.

Finalment, com veus el futur?
Encaro l’etapa universitària amb moltes ganes de formar-me acadèmicament, però també en altres àmbits. També com una oportunitat per conèixer noves persones i la ciutat de Barcelona.