“Em vaig sentir molt còmoda en l’assignatura d’Història”

Laia Borràs Civit Tercera millor nota d’accés de les PAU de la Conca de Barberà

Amb un 8,630 de nota d’accés de les PAU, la Laia va ser la tercera millor nota de la Conca de Barberà. En aquestes línies ens parla de com ho va viure i com enfoca el futur.

Has estat la tercera nota més alta d’accés de la Conca de Barberà, com vas reaccionar quan te’n vas assabentar?
Certament em vaig posar molt contenta, ja que a la meva promoció hi havia gent molt capacitada i és un orgull per a mi. Veure que el teu treball diari és recompensat amb una bona nota i un reconeixement com aquest et motiva a continuar amb tot el que fas. Quan el sacrifici dona els seus fruits és quan realment t’adones que val la pena.

Com vas veure les diferents proves i en què et vas sentir més i menys còmoda?
En general les proves eren molt similars als exàmens que havia fet dels anys anteriors, i anaven en la línia que ja m’esperava, malgrat que sempre hi ha alguna pregunta que surt del guió. Em vaig sentir molt còmoda en l’assignatura d’Història i vaig tenir una mica més de dificultat amb les llengües.

Et vas preparar molt el tema de la Selectivitat o hi vas arribar amb nervis?
Vaig ser constant amb el treball durant tot el curs i, per tant, no vaig tenir massa dificultats a l’hora de preparar-me la Selectivitat. Tanmateix, els nervis sempre hi són, ja que es tracta d’una nova experiència i t’hi jugues molt.

Com valores la teva experiència de batxillerat a l’institut?
Ha estat una etapa molt agradable per a mi, amb un bon grapat de professors disposats a ajudar i ensenyar tot el que cal de cara al futur, no només en l’àmbit acadèmic.

Què t’agradaria fer ara, a la universitat?
M’ha costat bastant decidir-me i fins a l’últim moment no he sabut amb seguretat cap on orientar-me. Vaig dubtar entre bastants graus perquè tots em cridaven l’atenció per un motiu o altre. A hores d’ara tinc clar que vull estudiar el grau d’ADE a la Universitat Pompeu Fabra.

Per qui no et conegui, quines són les teves aficions en general?
Sóc una persona amb unes aficions molt senzilles, m’agrada compartir temps amb els amics i amb la família, llegir, practicar esport... Aquest darrer any ha estat difícil compaginar-ho tot plegat, tot i que sempre va bé tenir temps per desconnectar i dedicar una estona a fer allò que t’agrada. Una de les coses que més m’ha ajudat a relaxar-me durant el curs, sobretot en les etapes més estressants acadèmicament, ha estat practicar ioga.

Finalment, com veus el futur?
El futur sempre és incert, però de moment tinc la intenció d’implicar-me al màxim en els estudis i alhora gaudir d’aquesta nova etapa. És un privilegi seguir formant-me a la universitat i espero treure el màxim profit d’aquesta bona oportunitat.