Sempre he col·laborat i col·laboraré en la festa

Aina Bonet Armengol Princesa de la XXVI Setmana Medieval

Passats ja uns dies de l’elecció, s’ha pogut fer ja a la idea del fet d’haver-ho aconseguit?
Els dies després de l’elecció em costava fer-me a la idea que jo havia estat l’escollida. Després d’algunes entrevistes i sessions fotogràfiques, ja m’ho començo a creure i tinc moltes ganes de gaudir d’aquesta oportunitat.

Amb el cor a la mà, s’esperava haver estat escollida Princesa? Com va veure el nivell de les contrincants?
No m’ho esperava, ja que aquest any hi havia moltes candidates i qualsevol de nosaltres podria haver sortit escollida per representar el paper de Princesa de la XXVI Setmana Medieval. Tot i que les candidates no vam veure l’actuació de les contrincants, m’han dit que totes ho vam fer molt bé. Cal dir que, pel sol fet de pujar a dalt de l’escenari i presentar-nos davant del nombrós públic que hi havia a l’antic hospital de Santa Magdalena, totes mereixem un reconeixement.

Va passar molts nervis durant les proves; com les va trobar?
Sí que en vaig passar. Tot i així, vaig ser molt afortunada a l’hora del sorteig per establir l’ordre en què havíem de pujar a l’escenari. Com que em va tocar de les primeres, els nervis no van durar tanta estona.

Aquest any, com que hi havia moltes candidates, les proves van ser més curtes del que és habitual. Primer ens vam haver de presentar, explicar la nostra participació a la Setmana Medieval i convèncer el públic del perquè ens mereixíem representar aquest paper. A continuació, vam haver d’interpretar el monòleg de la Princesa de la Representació de la Llegenda de Sant Jordi.

Les proves les vaig trobar molt adients i ràpides. A més, crec que els presentadors ens van ajudar a totes a l’hora de fer-nos passar els nervis, ja que feien que aquell moment no fos tan fred.

Com ha reaccionat el seu entorn: família, amics, etc., al fet que ara sigui Princesa?
La família està molt contenta perquè, d’una manera o altra, sempre hem participat a la festa i jo, des de ben petita, deia que m’agradaria ser la Princesa. Pel que fa als amics, tots m’han felicitat i estan molt il·lusionats i, fins i tot, n’hi ha que volen participar-hi per primera vegada.

S’ha fet a la idea dels compromisos que li comportarà el seu paper a partir d’ara?
Quan m’hi vaig presentar, no m’havia fet a la idea dels compromisos i les hores que em comportaria representar aquest paper. Després de l’elecció, el Guillem i jo, vam parlar amb els membres de l’Associació i ja ens van advertir que hauríem de treballar i implicar-nos amb el que fes falta perquè tot surti bé.

Havia estat anteriorment vinculada a l’Associació Medieval?
Sí, des de ben petita. Quan tenia dos anys, em vaig vestir per primera vegada de poble. Des de llavors he representat diversos papers: de noble en diverses comitives, a la Representació de Llegenda de Sant Jordi, de peça de la partida d’escacs, d’esclava, de soldat, a les Homilies d’en Bertran, al Judici del cavaller i l’alcavota, a la Dracum Nocte, a la Representació de Martí l’Humà, a l’Homenatge a Joan Amades, al punt d’informació de l’Associació Medieval, al Campament Medieval i amb els Grallers de Montblanc.

A on li agradaria arribar dins l’entitat i quin futur li veu a la festa?
En aquests moments, no em plantejo arribar a cap lloc en concret dins l’entitat, tot i que sempre he col·laborat i col·laboraré en la festa, i ajudaré en el que faci falta.
És una de les festes més importants en l’àmbit de Catalunya, que aporta molts visitants a Montblanc i, per tant, crec que tots els montblanquins hauríem de conservar-la.