Se’m fa difícil preveure quin moment serà el més especial

Montserrat Moix Cartañà Reina de la XXVI Setmana Medieval

Què representa ser la Reina?
És un gran orgull representar aquest personatge i una gran responsabilitat per a saber estar a l’altura que es mereix la festa i el poble de Montblanc.

Havia pensat mai arribar a ser la Reina de la Setmana Medieval?
No hauria imaginat mai convertir-me per uns dies en la Reina de la Setmana Medieval. Des del dia que m’ho van proposar i gràcies a les mostres de suport i alegria de familiars, amics i altra gent que m’envolta, dia rere dia m’he sentit encara més il·lusionada per representar el paper de Reina.

Quina vinculació ha tingut fins ara amb la festa?
La primera vegada que vaig participar a la festa va ser al primer Mercat Medieval, que es va celebrar a la plaça de les Monges Velles, i del qual guardo un bon record per tractar-se d’un mercat molt autèntic. En anys posteriors, vaig seguir col·laborant amb el Mercat Medieval, també vaig participar als Museus, de poble en diferents comitives, acompanyant els joglars, venent entrades de diferents actes i, en els últims quatre anys, participant en la ruta teatralitzada “Pas de Ronda”, representant, concretament, el paper de serventa dels Reis.

Com afronta aquest repte des d’ara i fins al dia d’inici de la Setmana Medieval?
Tenint en compte que durant uns dies seré un dels protagonistes de la festa, afronto aquest repte amb moltes ganes i amb la voluntat de representar Montblanc i tots els montblanquins de la millor manera possible.

Què creu que li farà més il·lusió de representar aquest paper?
No puc parlar d’un acte en concret, ja que per mi tots els actes són importants i representatius de la festa, des de les comitives, la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, el Sopar Reial o l’entrega de la rosa per la Diada. Per tant, se’m fa complicat preveure quin moment serà el més especial, tot i que espero viure una molt bona experiència.

Finalment, com veu la Setmana Medieval i com la veieu en els propers anys?
La Setmana Medieval és una festa que hem fet créixer gràcies a l’esforç de moltes persones que hem dedicat el nostre temps per convertir-la en un esdeveniment montblanquí molt important i amb un gran ressò a la resta del nostre país.
Pensant en els propers anys, és necessari que tota la gent de Montblanc, en la mesura que li sigui possible, participi o col·labori per aconseguir que la festa es mantingui viva i arreli encara més.