“Han estat els primers ascensos amb els equips de pàdel, i lògicament són sempre especials per ser els primers”

Carles Tudó i Pep Andreu President i director esportiu del Club Tennis Montblanc

“Han estat els primers  ascensos amb els equips  de pàdel, i lògicament  són sempre especials  per ser els primers”
“Han estat els primers ascensos amb els equips de pàdel, i lògicament són sempre especials per ser els primers”

El CT Montblanc està d’enhorabona, no en va està vivint un any ben especial amb la celebració del seu mig segle de vida i amb el recent ascens dels seus equips de pàdel masculí i femení. El seu president i director esportiu ens en parlen en aquesta entrevista.


Com valoreu que els dos equips absoluts de pàdel del club hagin pujat de categoria?
Lògicament és un fet molt positiu per al club. Amb els equips de l’Escola de Tennis ja havíem assolit ascensos en anys anteriors, però aquests han estat els primers ascensos amb els equips de pàdel i lògicament són sempre especials per ser els primers. A més a més, com el club ha celebrat el seu 40è aniversari aquest any, això fa que juntament amb els ascensos l’any 2018 sigui per al Club Tennis Montblanc especial per sempre.


Quin ha estat el secret per haver aconseguit aquests èxits?
Primer que tot cal destacar la implicació de tots els membres dels dos equips, formats per més de 30 jugadors i jugadores; també l’encert de tenir dos capitans que fan prevaldre els aspectes de grup per sobre d’individualitats i que fan que tots els jugadors es puguin sentir partícips de formar part de l’equip. La política del club, per sobre dels resultats, és crear un ambient agradable i familiar al club, però convé destacar que en els dos equips hi ha grans jugadors i jugadores i encara millors persones. Per acabar, voldria destacar l’esforç del club per potenciar aquest esport, que tan està de moda entre homes i dones.


Està més de moda, ara mateix, el pàdel que el tennis, dintre del club?
És cert que el món del pàdel va representar un gran moment per al club, però en aquest món tot té pujades i baixades i ara, actualment, podem dir que l’esport del tennis i el del pàdel conviuen amb una gran harmonia dins del club, fins al punt que a hores d’ara el nombre d’usuaris del tennis i del pàdel sigui més o menys igual. De fet, ens trobem que hi ha molta gent que practica els dos esports, cosa que valorem molt positivament dins del nostre club. Un fet que m’agradaria destacar de l’esport del pàdel és la gran quantitat de dones que el juguen i practiquen. De fet, els esports de raqueta són dels pocs en què poden conviure homes i dones perfectament, inclús al mateix temps. En altres esports d’equip és molt difícil veure jugar homes i dones alhora.


Com valoreu la celebració que el club ha viscut dels 40 anys?
Doncs la celebració va ser molt emotiva. Estem al capdavant del club des de fa uns anys, i és cert que fins aleshores no ens vàrem adonar de la seva grandesa. El nostre club està per sobre de tot personalisme, però és gràcies a la gent que amb molt d’esforç i dedicació ha aconseguit que aquest 2018 celebrem 40 anys. 


L’acte d’inauguració de l’exposició va ser molt emotiu perquè va comptar amb quatre generacions de persones que van dedicar part de la seva vida al club i que fins i tot, avui dia, continuen essent socis de l’entitat, per l’amor que senten i pel vincle afectiu que tenen amb al Club Tennis Montblanc. També hi varen participar tots els presidents de l’entitat i també altres personalitats, monitors, exalcaldes, l’alcalde i regidors de l’actual consistori...


Un altre dels actes importants varen ser el clínic de pàdel i el partit d’exhibició que varen realitzar quatre jugadors importants de la província. Per acabar, l’acte potser més entranyable va ser la festa dels 40 anys de l’Escola de Tennis, que va reunir molts jugadors que havien arribat a competir pel club i que havien estat a la mateixa escola. Veure els antics jugadors i els entrenadors que ha tingut al llarg de 40 anys aquest club va ser, sense cap mena de dubte, molt especial.


Quants esportistes de tennis i pàdel té avui dia el CT Montblanc?
Aquí convé diferenciar aquells que practiquen un esport federat i encaminat a la competició d’aquells que practiquen un esport per pur oci o senzillament per estar en forma o perquè els diverteix.


Pel que fa als federats, tenim uns 100 jugadors i jugadores entre els dos esports que es dediquen a competir, ja sigui per equips o individualment. Després hi ha molts jugadors i jugadores que no tenen fitxa federativa perquè només volen jugar per oci. Quins projectes, en l’àmbit de tennis, pàdel i com a entitat té el CT Montblanc? Pel que fa a la part esportiva, volem seguir amb la mateixa línia pel que fa a l’Escola de Tennis, de la qual ens sentim molt orgullosos, i que fa que amb l’esforç de tot l’equip de monitors estiguem dins d’una de les quatre millors escoles de tennis de la província malgrat ser un club de poble i tenir uns recursos molt limitats. Actualment comptem amb més 70 esportistes provinents la majoria de Montblanc, però també d’altres pobles de la Conca de Barberà, amb edats entre els 4 i 16 anys. Pel que fa al pàdel, potenciar-ne l’Escola en edat infantil i juvenil, i qui sap si en un futur pròxim pot entrar a competir algun equip de menors.


I com a entitat, augmentar el nombre de socis. De fet, aprofitem per fer una crida a tots aquells que tinguin ganes d’utilitzar una raqueta, ja sigui de tennis o pàdel, i vulguin gaudir d’un clima familiar i sa dins d’unes instal·lacions recentment renovades.
Pel que fa a la vessant social, seguir realitzant campionats de caire social i activitats socials de tipologia diferent com caminades, activitats relaciones amb La Marató de TV3, etc.


Quant a les instal·lacions, millorar les que tenim, com per exemple canviar-ne l’enllumenat o, fins i tot, dotar-nos d’alguna pista de pàdel més. Per acabar, m’agradaria aprofitar l’oportunitat que em dona Nova Conca per felicitar els membres dels equips per l’ascens aconseguit, i pels bons resultats i la trajectòria que han portat en els últims dos anys, i els encoratjo a seguir tirant endavant. 
Enhorabona, i moltes gràcies per passejar el nom del Club Tennis Montblanc per tot arreu.

“Han estat els primers  ascensos amb els equips  de pàdel, i lògicament  són sempre especials  per ser els primers”