“Serà una cavalcada amb moltes novetats”

Arnau Cugat Acon President del Grup de Joves Vilaverd m’Agrades

Comarques

“Serà una  cavalcada amb moltes novetats”
“Serà una cavalcada amb moltes novetats”

Arnau és un jove inquiet que presideix el Grup de Joves Vilaverd m’Agrades, que ha dinamitzat l’activitat cultural i juvenil de Vilaverd, i també és conegut dintre del món traginer amb els Traginers de Vilaverd.

 

Per als qui no us conegui, què és el Grup de Joves Vilaverd m’Agrades i quan es va formar?

El Grup de Joves Vilaverd m’Agrades és una entitat sense anim de lucre la qual té com a funció organitzar una sèrie d’activitats de tot tipus durant l’any per tal de col·Laborar conjuntament amb tota la resta d’associacions i fer el màxim de coses pel poble. Som un grup que es va formar ara fa aproximadament uns tres anys, després que la darrera junta ho deixes córrer, i cal dir també que uns quatre o cinc membres de la junta actual ja en formaven part abans.

 

Quanta gent formeu l’entitat i quin perfil tenen els seus components?

Som una entitat formada per unes vint persones amb un perfil similar, ja que gairebé tots estudiem i treballem. El grup de joves està format per una junta, que està formada pel president, un tresorer, el secretari i dos vocals. I cal dir també que totes les decisions són aprovades en grup, ja que traiem fruit de cada opinió.

 

Quines activitats destacaríeu de les activitats fetes enguany?

Tanquem un 2018 de què podem destacar activitats com la Setmana Jove el passat mes de juliol, plena d’actes per tot el poble i que van tenir molt d’èxit, com per exemple el sopar jove, que donava el tret d’inici a una setmana que aniria dedicada a tots els vilavertins i vilavertines, i un dels actes que cada any cal destacar i és molt important per als joves i per al poble en general és la cavalcada de Reis. Cal dir que, a part d’organitzar diferents actes al llarg de l’any, també col·laborem i ajudem en activitats com la Festa dels Traginers, les festes majors d’estiu i hivern, els playbacks o també amb La Marató de TV3, etc.

 

En relació amb l’organització de la cavalcada, com n’afronteu l’organització?

L’afrontem amb moltíssimes ganes i molt d’entusiasme, creiem que és una festa en la qual hem de ser-hi tots. Aquest any arribem molt bé en molts aspectes, tant econòmicament com pel que fa a gent al grup, ja que aquest any s’han unit un parell de nois amb moltes ganes i molta il·lusió. Serà una cavalcada amb moltes novetats respecte als dos anys anteriors, des que fa que portem la iniciativa. Reconeixem i sabem que és una festa que porta molta feina, molt d’esforç i una immensa dedicació, que és el factor que ens fa créixer cada dia mes. Com a president que soc puc dir que “fa un mes que no dormo”, però després paro i penso que la felicitat dels infants no té preu i que jo també vaig ser petit.

 

Quins projectes teniu al cap de cara al 2019?

Afrontem el 2019 amb molta il·lusió i amb moltes idees noves, com poden ser una setmana jove molt més completa en tots els aspectes, o com també tenim entre mans, un correplaces, en què ja fa dies que treballem tots junts. Ara mateix no et sabria dir quins tipus d’activitats es podran veure, perquè encara falten moltes coses per concretar i acabar de parlar conjuntament amb el grup. Però del que sí que n’estem segurs és que farem tot el possible perquè sigui satisfactori per la poble i tots plegats poder-ne gaudir.

 

Finalment, com valoreu la vida associativa i cultural en general de Vilaverd?

Des del punt de vista dels joves creiem i pensem que l’activitat associativa i cultural a Vilaverd ara per ara és bona, ja que totes les entitats dediquen part del seu temps a organitzar els seus actes al llarg de l’any, igual que el mateix ajuntament, al qual sempre hem estat agraïts per l’ajuda i implicació demostrada amb nosaltres. Creiem que les tradicions i festes culturals no s’han de perdre mai, al contrari, l’objectiu és que cada cop sigui millor. El Grup de Joves Vilaverd m’Agrades desitja unes bones festes i un feliç any nou a tota la comarca.